Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, oznámil akvizíciu spoločnosti DeviceLock, popredného globálneho poskytovateľa softvéru na prevenciu úniku dát z koncových zariadení pre podniky a verejné organizácie. Podľa uzatvorenej dohody sa DeviceLock stane stopercentne vlastnenou pobočkou firmy Acronis.

DeviceLock je lídrom na trhu DLP (Data Loss Prevention) pre koncové zariadenia, pretože chráni viac ako 4 milióny počítačov vo viac ako 5 000 organizáciách na celom svete. Jej riešenia globálne využívajú firmy a organizácie zo všetkých odvetví vrátane bankovníctva, finančníctva, zdravotníctva, farmaceutického priemyslu, verejného sektoru a obrany, výroby a retailu.

Softvér DeviceLock DLP zastavuje únik dát už na úrovni interných zariadení, pretože takmer dve tretiny vážnych incidentov – či už náhodnými chybami či zámerným konaním – je spôsobených zamestnancami, obchodnými partnermi či návštevníkmi. Riešenia DeviceLock poskytujú špičkovú ochranu cenných dát pred vážnymi hrozbami zvnútra. Akvizícia nových funkčností pomôže spoločnosti Acronis rozšíriť svoje portfólio riešení a služieb kybernetickej ochrany na použitie vo všetkých organizáciách.

Acronis integruje technológiu DeviceLock do platformy Acronis Cyber Platform, pričom nové služby budú dostupné prostredníctvom portálu Acronis Cyber Cloud. Súčasne bude Acronis pokračovať na vývoji nových verzií riešení DeviceLock DLP a poskytovať plnú technickú podporu. Popri kompletnom balíku riešení DeviceLock DLP ponúkne Acronis svojim zákazníkom a partnerom jednoduchý prístup k ochrane pred dátovými únikmi pre firemné Windows a Mac počítače, notebooky a virtualizované Windows stroje a aplikácie. Týmto spôsobom poskytne Acronis zaistenie piatich vektorov kybernetickej ochrany: bezpečnosť, dostupnosť, súkromie, autenticitu a zabezpečenie (SAPAS) všetkých dát, aplikácií a systémov.

„Integráciou riešení DeviceLock do nášho portfólia produktov a služieb kybernetickej ochrany ponúkame našim partnerom a zákazníkom jednoduchý spôsob endpoint security za dostupnú cenu,“ povedal Sergej Beloussov, zakladateľ a CEO spoločnosti Acronis. „Plánujeme interný vývoj nových riešení, ako aj ďalšie akvizície na rozšírenie nášho existujúceho portfólia. Svet IT bezpečnosti sa neustále mení a my musíme kontinuálne reagovať na najnovšie hrozby a potreby zákazníkov.“

Acronis navyše získava prístup ku komunite 50 000 partnerov DeviceLock, ktorí spravujú potreby ochrany dát u svojich klientov. Schopnosť platformy Acronis Cyber Protect plniť požiadavky na ochranu zákazníckych infraštruktúr podľa lokality, rozpočtu a využitia im poskytne tú najvyššiu úroveň správy a flexibility na zaistenie ucelenej kybernetickej ochrany. Acronis bude ponuku v rámci svojej platformy neustále rozširovať o funkcie požadované partnermi a zákazníkmi.

„Spojením so spoločnosťou Acronis budeme môcť akcelerovať vývoj našich produktov, rozširovať predajné kanály a inovovať existujúce technológie na splnenie zákazníckych požiadaviek,“ povedal Ashot Oganesyan, zakladateľ a technický riaditeľ DeviceLock. „S takmer štvrťstoročnou skúsenosťou so správou zariadení a ochranou proti únikom dát sa teraz sústredíme na potreby ďalších miliónov užívateľov a zaistenie bezpečnej a spoľahlivej ochrany ich dát na celom svete.“

Značky: