Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zaradenie do kvadrantu High Performer je ocenením vysokej výkonnosti spoločnosti Acronis na trhu kybernetickej ochrany 

Acronis, globálny líder na trhu riešení kybernetickej ochrany, oznámil zaradenie do kvadrantu High Performer v rámci poslednej analytickej správy Canalys Endpoint Security Vendor Performance Index. Acronis, ktorý v prvom štvrťroku tohto roka zvýšil svoje tržby o 18,8 % oproti rovnakému obdobiu roku 2021, sa tak zaradil medzi vedúcich globálnych lídrov v oblasti ochrany koncových zariadení.

Canalys, uznávaná nezávislá analytická firma v oblasti technologického trhu, vydáva pravidelné štvrťročné správy identifikujúce trendy na trhu ochrany koncových bodov a podiely na trhu jednotlivých dodávateľov. Hodnotí hlavne ich aktuálnu výkonnosť na trhu riešení pre endpoint security a zákaznícky dopyt v posledných 12 mesiacoch (aktuálne od júla 2021 do júna 2022).

V aktuálnej správe Canalys oceňuje riešenia spoločnosti Acronis na ochranu koncových bodov a jej integráciu so službami zálohovania a obnovy dát. Acronis bola po prvý raz oficiálne klasifikovaná ako vedúci poskytovateľ Endpoint Protection Platform (EPP) v apríli 2021, kedy sa objavila v indexe Canalys Endpoint Security Vendor Performance. Od tohto času rozšírila svoje riešenia ochrany koncových bodov, ohlásila rad integrácií s poprednými poskytovateľmi platforiem na dodávky služieb a vylepšila svoju kľúčovú platformu Acronis Cyber Protect Cloud o funkčnosti endpoint protection.

„Zaradenie spoločnosti Acronis medzi lídrov riešení na ochranu koncových bodov je potvrdením jej vysokej výkonnosti na trhu a existencie výnimočnej zákazníckej ponuky,“ povedal Alex Smith, viceprezident spoločnosti Canalys. „S unikátnym prístupom ku kybernetickej ochrane a s lojalitou k svojim predajným partnerom je Acronis na najlepšej ceste k budúcemu posilneniu svojej pozície medzi vedúcimi dodávateľmi ochrany koncových bodov pre poskytovateľov služieb a predajcov riešení.“

Ďalší úspech v oblasti ochrany koncových bodov dosiahol Acronis Cyber Protect v rámci testu organizácie AV-Test v júni tohto roku. Riešenie Acronis dokázalo detegovať a zastaviť všetkých 10 ransomvérových útokov, z toho 8 zastavilo už v prvej fáze „initial access“ a zostávajúce dva v druhej fáze „execution“.

Riešenie kybernetickej ochrany Acronis spoľahlivo využíva viac ako 20 000 poskytovateľov služieb, 750 000 podnikov a organizácií vo viac než 150 krajinách. Za posledný rok platforma Acronis Cyber Protect zabránila viac ako 1 miliónu útokov a ochránila 2,66 milióna zariadení, čím umožnila poskytovateľom služieb a podnikovým IT oddeleniam vyhnúť sa nákladným výpadkom a udržať obchodnú kontinuitu.

Značky: