Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, oznámil partnerstvo v oblasti technológie umelej inteligencie – Official Artificial Intelligence Partner – s tradičným talianskym futbalovým tímom A. S. Roma. Acronis poskytne rímskemu klubu riešenia postavené na umelej inteligencii (AI) a strojovom učení (ML) na spracovanie kľúčových informácií s cieľom optimalizovať športové a obchodné procesy. Súčasťou partnerstva budú aj riešenia kybernetickej ochrany kritických dát a infraštruktúr.

„Profesionálny futbal sa neustále vyvíja a my sa teraz ocitáme v období, kedy rozhodujúcim faktorom víťaznej stratégie je okamžitý prístup k správnym dátam,“ povedal Franceso Calvo, Chief Operating Officer, A. S. Roma. „Avšak viac dôležitých dát tiež znamená väčšie riziká vyplývajúce z ich straty. Preto sme uzatvorili partnerstvo so spoločnosťou Acronis nielen preto, aby nám pomohli analyzovať a zlepšovať kvalitu našich dát, ale tiež ich efektívnejšie chrániť. Byť #CyberFit s Acronisom je pre nás veľmi dôležité.“

Hlavné ťažisko partnerstva spočíva vo využití technológií AI a ML. Budú aplikované ako v dátových analýzach, tak v mnohých riešeniach, ktoré A. S. Roma využíva na ochranu svojich systémov. Jedným z týchto riešení je Acronis Cyber Protect, integrované riešenie ochrany dát a kybernetickej bezpečnosti postavenej na AI. Všetko, čím sa organizácia chráni pred kybernetickými hrozbami a stratou dát, vrátane zálohovania a obnovy, ochrany pred malvérom a správy bezpečnosti, bude možné riadiť z jedinej konzoly.

„Existencia mnohých riešení na ochranu pred malvérom, zálohovanie a pod. zanecháva v IT infraštruktúre najrôznejšie medzery, ktorými môžu prenikať hekeri,“ povedal Jan-Jaap Jager, viceprezident spoločnosti Acronis. „Acronis Cyber Protect poskytuje organizáciám ako A. S. Roma istotu toho, že ich dáta sú zabezpečené a chod celej infraštruktúry bude odolný proti výpadkom pri každodennej prevádzke. Popri ochrane bude Acronis spolupracovať aj na analýze športových aj obchodných dát pomocou AI a ML technológií, čo sa klubu pomôže vyrovnať hlavne s následkami pandémie COVID-19.“

S. Roma je ďalším športovým klubom, s ktorým Acronis nadviazal oficiálne technologické partnerstvo. Vo futbale takto spolupracuje napríklad s klubmi Inter Miláno, Arsenal, Manchester City či Liverpool a vo Formule 1 s tímom Williams. Viac informácií nájdete na https://acronis.sport.

Značky: