Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Voľba zálohovania do cloudu (46 %) sa už takmer vyrovnala variantu zálohovania on-premise (54 %)

Acronis, celosvetový líder v oblasti kybernetickej ochrany, uviedol, že podľa lokálneho prieskumu, ktorý sa uskutočnil koncom minulého roku medzi slovenskými zákazníkmi, je pre 92 % podnikov najdôležitejšia komplexná funkčnosť riešenia kybernetickej ochrany. Súčasťou tradičnej ochrany dát by podľa nich mala byť predovšetkým ochrana proti ransomvéru, ktorý stále častejšie prichádza v kombinácii s “cyprojackingom“, teda napadnutím počítačov zacieleným na nelegálnu ťažbu kryptomien.

Budúcnosť kybernetickej ochrany vidia slovenské spoločnosti v podpore technológií umelej inteligencie, ktorá sa už dnes využíva napríklad pri detekcii a odhaľovaní ransomvérových útokov. Ďalšími kľúčovými technológiami sú blockchain a cloud. O stále väčšom záujme využívať ešte prednedávnom skoro zabudnutý cloud tiež svedčí rastúci záujem o cloudové podnikové zálohovanie, ktoré sa už takmer vyrovnalo záujmu o zálohovanie do lokálnych úložísk.

Z prieskumu, ktorý urobil Acronis medzi slovenskými zákazníkmi, vyplýva:

  • Pri výbere riešení ochrany dát považujú podniky za najdôležitejšiu funkčnosť (92 %), užívateľskú prívetivosť (53 %) a technickú podporu (36 %).
  • Podľa názoru zákazníkov, najviac ovplyvnia budúcnosť kybernetickej ochrany technológie umelej inteligencie (50 %), cloudu (49 %) a blockchainu (19 %).
  • V roku 2019 chcú firmy predovšetkým investovať do zálohovania (46 %), do ochrany pred ransomvérom (31 %) a disaster recovery (29 %).
  • Preferencie zálohovania do cloudu (46 %) sa už takmer vyrovnali preferenciám variantu zálohovania on-premise (54 %).

„Sme potešení tým, že stále viac rastie záujem o cloudové zálohovanie, ktoré umožňuje dodržať základné bezpečnostné pravidlo 3-2-1, teda tri kópie dát na dvoch rôznych médiách a aspoň jedna kópia mimo firmu,“ povedal Zdeněk Bínek zodpovedný za predaj riešení Acronis v Českej republike a na Slovensku. „Popri širokej funkčnosti riešení Acronis umožňujúcej chrániť akékoľvek dáta umiestnené na akýchkoľvek platformách, je pre našich zákazníkov veľmi atraktívna hlavne funkcionalita Acronis Active Protection umožňujúca ochranu proti zašifrovaniu citlivých dát a novinkou je aj ochrana proti nelegálnej ťažbe kryptomien.“

 

Značky: