Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, pridal do svojich podnikových zálohovacích riešení možnosť zálohovania a obnovy dát v rámci G Suite, t. j. aplikácií Google. Podniky a organizácie využívajúce G-mail, Drive (vrátane Team Drives), Calendar a Contacts, teraz môžu pomocou riešení Acronis spoľahlivo chrániť svoje dôležité dáta.

S novou funkčnosťou získavajú ďalšie významné výhody vrátane bezagentového zálohovania cloud-to-cloud, spoľahlivej obnovy point-in-time, granulárnej obnovy (od úrovne jednotlivých položiek až k obnove kompletných dát v aplikáciách G-mail či Drive), cloudových úložisk (vrátane Google, Microsoft či Acronis) a rýchleho vyhľadávania. Navyše IT administrátori môžu overovať autenticitu zálohovaných súborov z Drive vďaka integrovanej funkčnosti Acronis Notary postavenej na technológii blockchain.

Aplikácie Google dnes využíva široké spektrum organizácií, od najmenších kancelárií, po najväčšie spoločnosti a korporácie, hlavne pre ich flexibilitu, efektivitu a dostupnosť, ktorú Google zaručuje svojim užívateľom. Avšak aj napriek týmto nesporným výhodám Google nemôže zaručiť stopercentnú ochranu užívateľských dát proti náhodnému zmazaniu dát, neoprávnenej manipulácii zo strany zamestnancov či proti externým malvérovým útokom. Strata kritických dát aplikácie G Suite je rovnako riziková, ako strata dát akýchkoľvek iných podnikových aplikácií.

Touto aktualizáciou Acronis reaguje na dopyt podnikových zákazníkov a poskytovateľov služieb po riešeniach zálohovania a obnovy, ktoré ochránia pred nevratnou stratou dát z Google aplikácií, umožnia dodržať firemnú bezpečnostnú politiku a vyhovejú najrôznejším regulatórnym nariadeniam.

Možnosť zálohovania a obnovy Google aplikácií je ďalším krokom v spolupráci riešení Acronis s ekosystémom Google. V minulom roku napríklad Acronis ohlásil integráciu s platformou Google Cloud Platform, ktorá rozšírila prístup k verejnému cloudu, kam partneri a zákazníci Acronis môžu ukladať svoje dáta. Google Cloud Platform bola integrovaná do riešení Acronis na zálohovanie, obnovu po havárii a zdieľanie a prístup k súborom.

Značky: