Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

IT tímy majú teraz možnosť otestovať riešenie ucelenej kybernetickej ochrany v on-premise nasadení

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, rozšíril prístup k Acronis Cyber Protect, svojej novej vlajkovej lodi integrujúcej ochranu dát, kybernetickú bezpečnosť a správu koncových zariadení, prostredníctvom beta verzie dostupnej všetkým IT tímom.  Po nedávnom uvedení platformy Acronis Cyber Protect Cloud, ktorá je určená pre poskytovateľov IT služieb, je tak teraz k dispozícii aj verzia pre nasadenie na zákaznícku IT infraštruktúru (on-premise).

Zákaznícke IT tímy majú tak teraz príležitosť nasadiť unikátne funkčnosti naprieč všetkými svojimi IT prostrediami na ochranu všetkých dát, aplikácií a systémov. Model flexibilného nasadenia umožňuje splniť potreby všetkých organizácií vrátane tých, ktoré pôsobia v regulovaných odvetviach a prevádzkujú off-line zariadenia, či organizácií so špecifickými požiadavkami na ochranu dát a náročnými štandardmi kybernetickej bezpečnosti pre prácu na diaľku.

„Pandémia COVID-19 prinútila mnoho podnikov prijať nové pravidlá pre prácu na diaľku,“ povedal Sergej Beloussov, riaditeľ spoločnosti Acronis. „Hoci práca z domu prináša celý rad výhod, z pohľadu IT bezpečnosti je pripájanie sa do firemných systémov z menej chránených a zraniteľnejších domácich sietí veľmi rizikové. Acronis Cyber Protect už teraz tieto hrozby eliminuje v rámci ponuky od mnohých poskytovateľov IT služieb a s touto beta verziou sa dostáva do rúk aj koncových zákazníkov, ktorí si môžu flexibilne nastaviť ochranu svojich dát, zariadení a infraštruktúry.“

Aktuálny prieskum spoločnosti Gartner ukázal, že 74 % organizácií má v úmysle nechať niektorých zamestnancov trvalo pracovať z domu. Schopnosť komplexne zaistiť bezpečnosť koncových zariadení (endpoint security) bez nutnosti rozširovať tím IT administrátorov sa stáva kritickým prevádzkovým faktorom a konkurenčnou výhodou.

Acronis Cyber Protect je unikátne riešenie zálohovania s antimalvérovou ochranou novej generácie a širokým rozsahom funkcií endpoint manažmentu. Efektivitu ochrany riešení proti aktuálnym malvérovým hrozbám preverilo testovanie inštitútom AV-Test, v rámci ktorého riešenie bezchybne detegovalo 100 % hrozieb a bez výskytu akýchkoľvek falošných pozitív.

Integrovaná a automatizovaná architektúra Acronis Cyber Protect umožňuje poskytovať efektívnejšiu ochranu dát než samotné zálohovanie – vďaka kombinácii proaktívneho, aktívneho a reaktívneho prístupu:

  • Proaktívna ochrana proti prevádzkovým výpadkom poskytuje hodnotenie zraniteľností a patch manažment, odstraňovanie malvéru zo záloh, kontrolu pevných diskov a záplatovanie záloh na ochranu pred opakovane sa objavujúcimi infekciami;
  • Aktívna ochrana pred hrozbami ponúka kontinuálnu ochranu dát, obranu proti vírusom, ransomvéru a cryptojackingu v reálnom čase a ochranu agentov a zálohovacieho úložiska;
  • Možnosti reaktívnej ochrany zahŕňajú integrovanú obnovu po havárii, úložisko metadát pre forenzné vyšetrenie incidentov, či schopnosť spolupráce s ďalšími bezpečnostnými riešeniami.

Registrácia k beta verzii on-premise riešení Acronis Cyber Protect je teraz dostupná na tejto webovej stránke.

 

Značky: