Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, ohlásil Acronis SDI Appliance, univerzálne zariadenie postavené na predkonfigurovanom softvéri Acronis Software-Defined Infrastructure (predtým Acronis Storage – softvérovo definované úložisko). Riešenie softvérovo definovanej infraštruktúry transformuje štandardný zákaznícky hardvér na konvergovaný systém pre kybernetickú ochranu podnikových dát, aplikácií a systémov.

Nové zariadenie od Acronis zjednodušuje komplexné procesy kybernetickej ochrany a poskytuje partnerom a zákazníkom jednoduchú cestu na ukladanie, správu a ochranu dát pomocou riešení Acronis Backup a Acronis Backup Cloud.  Acronis SDI, posilňuje schopnosť spoločnosti Acronis dodávať ucelené riešenie kybernetickej ochrany zaistením piatich vektorov – bezpečnosť, dostupnosť, súkromie, autenticita a zabezpečenie. Výsledkom je ucelený prístup poskytujúci jednoduchú, efektívnu a bezpečnú ochranu všetkých dát, aplikácií a systémov.

„Pomáhame našim zákazníkom a partnerom integrovať to najlepšie z našej kybernetickej ochrany do ich infraštruktúr. Naša softvérovo definovaná infraštruktúra predinštalovaná na preverený a spoľahlivý hardvér je solídnym základom na poskytovanie služieb ochrany dát so značkou Acronis. Nové riešenie prináša najvyššie štandardy spoľahlivosti, efektivity a všestrannosti, pričom zjednodušuje procesy ochrany dát, takže sa zákazníci môžu viac venovať svojmu biznisu,“ povedal Sergej Beloussov, výkonný riaditeľ Acronis.

Na vývoji a výrobe zariadení Acronis spolupracuje s výrobnou a logistickou firmou RNT RAUSCH so sídlom v Nemecku. Výsledné hardvérové riešenie Acronis SDI dopĺňa softvérovú ponuku Acronis a je určené hlavne na zaistenie dátových potrieb zákazníkov, ktorí chcú optimalizovať výkon softvérových riešení Acronis.

Acronis Software-Defined Infrastructure, ktoré je motorom Acronis SDI Appliance, podporuje spoľahlivé, dostupné, efektívne, škálovateľné a univerzálne riešenia, ktoré kombinujú najrôznejšie možnosti ukladania dát s využitím štandardného hardvéru. Poskytuje funkčnosti kybernetickej ochrany postavené na štandardoch Acronis CloudRAID a Acronis Notary, ktoré využívajú blockchain a zaisťujú autenticitu kľúčových dát a citlivých dokumentov.

Zariadenie Acronis SDI Appliance je dodávané vo forme 3U rackov, s piatimi nódmi, každý vybavený 16-jadrovým procesorom Intel, 32 GB RAM (rozšíriteľné až na 256 GB) a tromi pevnými diskami Seagate s kapacitou 4/8/10/12 TB. Acronis SDI Appliance je schopné poskytnúť úložisko až pre 180 TB nekomprimovaných dát. Zariadenie je aktuálne  dostupné v USA, Kanade, Veľkej Británii, Nemecku, Švajčiarsku, Rakúsku a Škandinávii a v priebehu tohto roka bude ponuka rozšírená aj o ďalšie krajiny. Viac informácií nájdete na https://www.acronis.com/en-eu/business/hyper-converged-infrastructure/appliance/

Značky: