Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové dátové centrá zaistia lepšiu dostupnosť a úroveň kybernetickej ochrany

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, dnes oznámil plány na rozšírenie svojej globálnej siete cloudových dátových centier. Tak, ako to bolo ohlásené na aktuálnej konferencii Acronis Global Cyber Summit 2020, toto rozšírenie zaistí plnú dostupnosť riešení Acronis Cyber Protection pre partnerov a organizácie na celom svete, ktorých až dve tretiny zamestnancov teraz pracujú vzdialene a spoliehajú sa na cloudové služby.

Popri nových medzinárodných dátových centrách v Kanade, Bhutáne a na Novom Zélande, ktoré doplnia existujúce centrá v USA, Veľkej Británii, Švajčiarsku, Francúzsku, Nemecku, Japonsku, Austrálii a Singapure, sa plánuje aj vznik ďalších 100 menších lokálnych dátových centier v jednotlivých krajinách.

„Rozmach edge computingu na celom svete znamená, že vzniká a využíva sa viac dát v rámci podnikových sietí,“ povedal Sergej Beloussov, zakladateľ a CEO spoločnosti Acronis. „Lokálne dátové centrá podporia efektívne nasadenie edge computingu, hlavne na rýchlo sa rozvíjajúcich trhoch. Táto stratégia nám umožní poskytovať lokálne, cenovo efektívne cloudové služby s dostatočnou priepustnosťou a krátkou latenciou. Demonštruje sa tak náš záväzok ponúkať cloudové služby a kybernetickú ochranu všetkým partnerom a užívateľom v dnešnom digitálnom svete.“

Podľa spoločnosti Gartner vzrastie celosvetový trh so službami cloudovej správy a bezpečnosti do roku 2022 o viac ako 25 %. Ďalšia agentúra Technavio odhaduje, že trh s dátovými centrami pro edge computing sa bude do roku 2024 každoročne zväčšovať o 14 %. Z tohto pohľadu predstavuje oznámenie o rozširovaní dátových centier posilnenie pozície Acronis na oboch trhoch.

Expanzia tiež poskytne ďalší priestor na posilnenie na trhu s riešeniami kybernetickej ochrany dodávanej prostredníctvom platformy Acronis Cyber Cloud, ktorá umožňuje poskytovateľom služieb ponúkať služby zálohovania, disaster recovery, antimalvéru, bezpečnej spolupráce a autentizácie na báze blockchainu – všetko z jedného centrálneho panelu. Medzi riešeniami, ku ktorým poskytovatelia služieb budú mať v rámci nových centier prístup, je tiež Acronis Cyber Protect Cloud, riešenie integrujúce nástroje ucelenej kybernetickej ochrany, ktoré nedávno získalo ocenenie od Frost & Sullivan.

Bez ohľadu na veľkosť či geografiu, všetky dátové centrá Acronis spĺňajú najvyššie štandardy digitálnej aj fyzickej bezpečnosti, požiadavky na energetickú redundanciu, šetrnosť k životnému prostrediu a viac ako 99,9-percentnú dostupnosť. Poskytovatelia služieb, ktorí sa chcú dozvedieť viac o nových dátových centrách a riešeniach kybernetickej ochrany Acronis Cyber Cloud, môžu kontaktovať najbližší tím Acronis Partner Programu.

Značky: