Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Softvér na osobné zálohovanie s AI ochranou proti ransomvéru a technológiou blockchainovej autentizácie vytvára nový štandard kybernetickej bezpečnosti pre domácich užívateľov

Acronis, celosvetový líder v oblasti kybernetickej bezpečnosti a hybridných cloudových riešení, ktorý tohto roku oslavuje 15 rokov svojej existencie, ohlásil novú, výročnú verziu svojho oceňovaného riešenia na osobné zálohovanie – Acronis True Image 2019.  Acronis taktiež uviedol, že jeho technológia ochrany proti ransomvéru postavená na umelej inteligencii, ktorá je integrovaná do všetkých zálohovacích riešení Acronis vrátane novej verzie Acronis True Image, zastavila v minulom roku viac ako 200 000 ransomvérových útokov na 150 000 zákazníkov. S aktuálne požadovaným výkupným v priemernej výške 522 dolárov na jeden útok tak ransomvérová ochrana Acronis zabránila škodám za 104 miliónov dolárov.

Úspech osobného zálohovacieho softvéru s integrovanou anti-ransomvérovou ochranou je najnovším príkladom toho, ako Acronis neustále posúva štandardy modernej dátovej ochrany. Náskok technológií Acronis využívajú užívatelia všetkých možných typov – od športových organizácií ako Arsenal Football Club a Williams Martini Formula 1 Racing, až po bežných spotrebiteľov.

Od svojho založenia v roku 2003 v Singapure je Acronis vedúcim dodávateľom a inovátorom v odvetví zálohovania dát. Bol prvým dodávateľom, ktorý domácim užívateľom ponúkol vytvorenie obrazu disku v reálnom čase. Dokázal rozšíriť zálohovaciu technológiu na nové typy zariadení, ako mobilné telefóny či NAS úložiská. Acronis True Image je jediným softvérom na osobné zálohovanie, ktorý zaisťuje integritu dát s využitím blockchainovej autentizácie a využíva umelú inteligenciu na ochranu proti ransomvérovým hrozbám.

Dnes je Acronis True Image 2019 jediným domácim riešením, ktoré dovoľuje vytvárať kompletné obrazy disku ako do lokálneho, tak do cloudového úložiska a klonovať aktívny systémový disk ako na Windows tak na počítačoch Mac. Tieto možnosti posilňujú kontrolu užívateľov nad ochranou a správou svojich dát.

„Spôsob, akým ľudia využívajú dáta, sa neustále vyvíja, a rovnako tak sa vyvíjajú aj hrozby,“ povedal John Zanni, prezident spoločnosti Acronis. „Aby sme vytvorili komplexnú odpoveď na súčasné potreby užívateľov, volíme stratégiu ucelenej kybernetickej ochrany spájajúcu preverené zálohovacie technológie s efektívnymi bezpečnostnými prvkami. Výročná verzia Acronis True Image je ďalším krokom na napĺňanie tejto stratégie.“

Novinky vo verzii 2019

S možnosťou vytvoriť nástroj „all-in-one“ obnovy na externom pevnom disku zjednodušuje Acronis True Image 2019 obnovu systému na obyčajné pripojenie k externému disku. Pod názvom Acronis Survival Kit predstavuje ucelený a flexibilný núdzový nástroj typu švajčiarskeho noža, ktorý obsahuje všetko, čo užívateľ potrebuje na obnovu systému, od bootovacieho média k systémovému nastaveniu a všetkým zálohám.

Vytvorenie záloh je taktiež jednoduchšie s novými možnosťami plánovania založenými na udalostiach, ako je napr. automatické zálohovanie v okamihu pripojenia USB disku. Nová verzia poskytuje viac flexibility prostredníctvom ďalších možností prispôsobenia konkrétnym potrebám používateľov.

Acronis True Image je známy pre svoju schopnosť obnoviť systém na rovnaký či odlišný hardvér – túto schopnosť ešte rozširuje vylepšené WinPE médium. Nový WinPE builder zefektívňuje tvorbu médií detekciou sieťových adaptérov a konfigurácie sieťových nastavení, takže užívateľ dokáže obnoviť svoj systém prostredníctvom ethernetového pripojenia či Wi-Fi siete.

Pretože nie všetci chcú mať všetko automatizované, nový nástroj čistenie záloh umožňuje užívateľom uvoľniť miesto na disku manuálnym výberom nepotrebných záloh a vymazaním nadbytočných súborov. Došlo tiež k posilneniu výkonnosti a spoľahlivosti riešení a vylepšení užívateľského prostredia smerom k vyššej intuitívnosti. A nakoniec, aktualizovaná technológia Acronis Active Protection teraz chráni dáta aj na sieťových zdieľaniach a NAS úložiskách, ktoré sa stávajú stále obvyklejšou súčasťou domácich sietí.

Cena a dostupnosť

Dostupné sú tri edície Acronis True Image 2019:

  • Standard je perpetuálna licencia pre zákazníkov iba s lokálnymi zálohami, bez potreby zálohovania v cloude. Cena začína od 50,83 EUR za jeden počítač.
  • Advanced je jednoročné predplatné s 250 GB miesta na Acronis Cloud Storage a s prístupom k všetkým cloudovým funkčnostiam. Cena začína na 50,83 EUR za 1 počítač.
  • Premium je jednoročné predplatné obsahujúce blockchainovú autentizáciu a možnosť elektronického podpisu, s 1 TB úložiskom v cloude. Cena začína od 101,68 EUR Kč za 1 počítač.

Všetky edície obsahujú ochranu Acronis Active Protection proti ransomvérovým útokom a pokrývajú neobmedzený počet mobilných zariadení. Zákazníci s predplatným si môžu dokúpiť dodatočné miesto na Acronis Cloud Storage podľa potreby.

Značky: