Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Používatelia môžu odteraz skenovať svoj operačný systém a aplikácie na existujúce zraniteľnosti, ktoré sa zneužívajú na malvérové útoky

Acronis, globálny dodávateľ riešení kybernetickej ochrany, dnes ohlásil dôležitú aktualizáciu Acronis True Image 2021, čo je produkt osobnej kybernetickej ochrany, ktorý teraz obsahuje nástroj na hodnotenie zraniteľností. Spotrebitelia a pracovníci z domu tak môžu skenovať svoje operačné systémy a aplikácie na existujúce zraniteľnosti a riešiť ich opravy.

Viac ako 60 % kybernetických útokov využíva zraniteľnosti, na ktoré existujú záplaty, ale tie nie sú aplikované. S viac ako 11 000 registrovanými bežnými zraniteľnosťami a exploitmi (CVE) je schopnosť rýchlo ich identifikovať a eliminovať kľúčovou obranou pred útokmi. Integrácia funkcie hodnotenia bezpečnostných rizík do riešení osobnej kybernetickej ochrany spoločne s pokročilou ochranou proti malvéru a zálohovaním poskytuje domácim aj profesionálnym užívateľom možnosť minimalizovať riziká nákazy malvérom.

„V priebehu posledných 5 rokov došlo k rozmachu útokov typu ransomware-as-a-service, čo znamená, že útočníci nepotrebujú mať hlboké technické znalosti – zaplatia iba za škodlivé súbory nástrojov, ktoré využívajú zraniteľnosti v neaktualizovanom softvéri,“ hovorí Sergej Beloussov, zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Acronis. „Užívatelia potrebujú jednoduchý a efektívny spôsob ako identifikovať a eliminovať zraniteľnosti, aby ich systémové dáta a zálohy boli v bezpečí. Táto funkčnosť v kombinácii s ochranou proti malvéru a zálohovaním ponúka ucelenú kybernetickú ochranu a mimoriadnu hodnotu pre užívateľa.“

S tým, aké veľké množstvo pracovníkov dnes funguje mimo kancelárie a s rastom on-line nákupov cítia kybernetickí útočníci veľkú príležitosť a zvyšujú svoju agresivitu. Hlavne v období medzi Black Friday a Vianocami je pre užívateľov obzvlášť dôležité minimalizovať bezpečnostné medzery vo svojich systémoch.

Popri nástroji na hodnotenie zraniteľností obsahuje táto aktualizácia tiež vylepšené jadro ochrany proti ransomvéru, ktoré ešte ďalej vylepšuje antimalvérovú technológiu v rámci Acronis True Image. Táto technológia získala v aktuálnom nezávislom teste certifikát VB100 s 99,9-percentnou úspešnosťou detekcie malvéru a s nulovým výskytom falošných pozitív.

Viac informácií o Acronis True Image 2021 je k dispozícii na https://www.acronis.cz/produkt/true-image-2021/.

 

Značky: