Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa prieskumu Acronis 31 % spoločností zápasí s každodennými útokmi v dôsledku práce na diaľku

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, dnes oznámil uvedenie novej verzie Acronis Cyber Protect 15, firemné riešenie integrujúce zálohovanie, disaster recovery, novú generáciu ochrany proti malvéru, kybernetickú ochranu a nástroje na správu koncových zariadení – všetko v jednom ucelenom riešení. Takto integrované riešenie eliminuje komplikovanú správu oddelených bezpečnostných produktov, pričom vylepšuje ochranu dát a ich dostupnosť s cieľom dosiahnuť čo najvyššiu produktivitu.

Nové riešenie prichádza v čase, keď podniky bojujú s ochranou svojich dát a infraštruktúr v dôsledku rizík vyplývajúcich zo zvýšenej úrovne práce na diaľku. Najnovšia štúdia Acronis Cyber Readiness Report, ktorá v súvislosti s pandémiou COVID-19 oslovila 3 400 organizácii na celom svete a vzdialených pracovníkov, odhalila, že 92 % podnikov muselo nasadiť nové technológie na zabezpečenie domácich užívateľov. A to vrátane nástrojov na spoluprácu, ochranu súkromia a kyberochranu koncových zariadení.

Hlavnou výzvou týchto organizácií je fakt, že vo firemných sieťach využívajú niekoľko rôznych riešení, ktoré sú nákladné, časovo náročné na správu a prevádzkovo komplikované. Ich nedostatočná integrácia navyše vytvára medzery v obrane pred kybernetickými útočníkmi. Štúdia tiež zistila, že hackeri cielia na vzdialených pracovníkov najčastejšie pomocou phishingu, distribuovaných DoS útokov a útokov na videokonferenčné aplikácie.

  • 39 % oslovených spoločností zažilo v priebehu posledných troch mesiacov útok na svoj videokonferenčný systém, keďže sa ich pracovníci spoliehajú na aplikácie typu Zoom, Cisco Webex a Microsoft Teams. Cisco nedávno ohlásilo zraniteľnosť vo svojej aplikácii, ktorá útočníkom umožňuje otvárať, čítať a kradnúť potencionálne cenný či rizikový obsah.
  • Malvérové útoky typu ransomvér taktiež vzrástli, keďže 31 % spoločností ohlásilo každodenné útoky a polovica (50 %) pocítila takýto útok aspoň raz týždenne. V júli napríklad došlo k tomu, že popredný poskytovateľ GPS technológií zaplatil 10 miliónov dolárov v rámci ransomvérového útoku WastedLocker. Operačné centrá Acronis Cyber Protection zistili, že 35 % koncových zariadení zákazníkov bolo vystavených malvérovým útokom, ktoré prebiehali až do okamihu nasadenia riešenia Acronis Cyber Protect.
  • Phishingové útoky sú na historických maximách, čo nie je prekvapujúce, keďže iba 2 % firiem zvažuje filtrovanie URL v rámci svojej kybernetickej stratégie. To robí zraniteľnejších hlavne domácich užívateľov – Acronis zistil, že počas mája, júna a júla približne 10 % užívateľov kliklo na nakazené stránky.

Tieto zistenia spoločne s ďalšími prieskumami ilustrujú dôvod, prečo organizácie potrebujú riešenie kybernetickej ochrany, ktoré znižuje mieru zložitosti a zlepšuje bezpečnosť hlavne prostredí so vzdialenými pracovníkmi. Takéto riešenia musia byť nákladovo efektívne a musia obsiahnuť aj pracovníkov v domácich kanceláriách.

„Svet kybernetických hrozieb sa v posledných rokoch, a hlavne v posledných 6 mesiacoch, dramaticky zmenil. Tradičný samotný antivírus  a samotné zálohovanie už nie sú schopné chrániť proti moderným hrozbám,“ povedal Sergej Beloussov, zakladateľ a CEO spoločnosti Acronis. „Organizácie, ktoré modernizujú svoje ekosystémy integrovanými bezpečnostnými nástrojmi, nezískavajú iba vyššiu úroveň zabezpečenia, ale tiež nižšie náklady a vyššiu produktivitu. Automatizácia a jednoduchá správa v Acronis Cyber Protect 15 znamená, že minimalizovať riziká a výpadky a zároveň zvyšovať efektivitu IT tímu môže teraz každá spoločnosť.“

S riešením Acronis Cyber Protect 15 a jeho unikátnou integráciou ochrany dát a kybernetickej bezpečnosti (vrátane behaviorálnej detekcie postavenej na umelej inteligencii, ktorá dokáže zastaviť aj zero-day útoky, URL filtrovanie, hodnotenie zraniteľností, ochrany videokonferencií a automatizovaného patch manažmentu) majú organizácie k dispozícii modernú ochranu proti kybernetickým hrozbám a pritom istotu obnovy svojich dát rýchlejšie, než akékoľvek iné riešenie.

  • 10 % užívateľov kliklo na podozrivé odkazy, ktoré mohli viesť k phishingovým útokom, ale riešenie Acronis Cyber Protect všetky tieto stránky zablokovalo, čím ochránilo užívateľov, ich zariadenia a firemné dáta.
  • Ochrana video konferencií chráni pred zneužitím aplikácie typu Zoom, Webex a Microsoft Teams. Acronis Cyber Protect dokonca ochránil kód Webexu ešte skôr, než Cisco vydalo záplatu.
  • Podľa nezávislého testovania organizáciami AV-Test a Virus Bulletin detegoval Acronis Cyber Protect 100 % malvérových útokov s nulovým výskytom falošných pozitív. Ak by zmienený GPS dodávateľ mal riešenie Acronis, nikdy by neprišiel o 10 miliónov dolárov.

Na základe aktuálnej úrovne kybernetických útokov je Acronis Cyber Protect schopný každoročne zastaviť útoky vo výške 150 miliónov dolárov v priamych stratách.

Značky: