Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovšia verzia Acronis Cyber Protect Cloud ďalej sprístupňuje pokročilé bezpečnostné riešenia
s účinnou ochranou dát, aplikáciami a systémami v rámci jednej centralizovanej platformy

BRATISLAVA, 15. novembra – Pri príležitosti konferencie Acronis CyberFit Summit spoločnosť Acronis, globálny líder v oblasti kybernetickej ochrany, predstavila svoj nový produkt Acronis Advanced Security + EDR v rámci platformy Acronis Cyber Protect Cloud. Advanced Security + EDR (Endpoint Detection and Response) prináša inovatívny prístup na účinnú detekciu, elimináciu a nápravu hrozieb bez komplexnosti typickej pre iné EDR riešenia.

Produkt Acronis Advanced Security + EDR zjednodušuje zložité nástroje potrebné na udržanie kroku so súčasným prostredím kybernetických hrozieb. Vďaka využitiu prístupu jednotnej platformy umožňuje IT tímom detegovať a rozumieť pokročilým útokom a následne zaisťovať rýchlu obnovu pomocou jednoducho ovládateľných funkcií. S riešením Acronis spoločnosti výrazne zredukujú časovo náročné a vysoko špecializované (a teda aj nákladné) aktivity bezpečnostných analytikov a čas potrebný na obnovu obchodných operácií.

Acronis Advanced Security + EDR je súčasťou platformy Acronis Cyber Protect Cloud, ktorá umožňuje poskytovateľom služieb ponúkať podnikom ucelenú ochranu v súlade so štandardami kybernetickej bezpečnosti Národného inštitútu pre normy a technológie (NIST). Nové riešenie prispieva ku kybernetickej ochrane Acronis pomocou nasledujúcich funkcií:

  • Korelácia a interpretácia udalostí s využitím strojového učenia a viditeľnosťou útočného reťazca mapovanou na MITRE ATT&CK®.
  • Integrované možnosti konkrétnej odozvy, vrátane vrátenia späť na jedno kliknutie.
  • Možnosť skúmať, opravovať, obnovovať a zaceľovať bezpečnostné medzery v integrácii s ďalšími funkciami platformy Acronis Cyber Protect Cloud.
  • Jednoduchosť a nižšie náklady vďaka rýchlemu nasadeniu riešenia z centrálnej konzoly Acronis a jednému agentovi ponúkajúcemu pokročilé zabezpečenie na jedno kliknutie – bez potreby nasadenia ďalších agentov a bez problémov spojených s integráciou rôznorodých produktov tretích strán.
Acronis EDRZdroj: Acronis
Acronis EDR

Popri svojom inovatívnom prístupe, ktorý zaisťuje všetkým podnikom lepší prístup k sofistikovaným technológiám k lepšej ochrane, má teraz Acronis všetky nástroje na to, aby jeho MSP poskytovatelia mohli ponúkať služby MDR (Managed Detection and Response) klientom za nižšie ceny pri zachovaní rozumných marží.

Augustový report o kybernetických hrozbách spoločnosti Acronis odhaduje, že celosvetové škody spôsobené ransomvérom do roku 2023 prekročia 30 miliárd USD. Ransomvér je aj naďalej hrozbou číslo jedna pre veľké a stredné podniky. Acronis výrazne znižuje úspešnosť ransomvérových útokov svojim prístupom k obchodnej kontinuite postavenej na štandardoch NIST a obmedzuje počet phishingových a malvérových URL adries, z ktorých sú vedené pokročilé útoky. Len v druhom štvrťroku roku 2022 tak zablokoval na koncových bodoch 21 miliónov URL adries.

„Technológia EDR je nevyhnutným doplnkom akéhokoľvek prístupu ku kybernetickej bezpečnosti,“ uviedol Candid Wüest, viceprezident spoločnosti Acronis pre vývoj. „Vieme, že predtým neznáme zero-day útoky tvoria 80 % všetkých prípadov narušenia ochrany.1 Čelíme im tým, že k bezpečnosti v reálnom svete a obchodným výsledkom našich zákazníkov a partnerov pristupujeme ako k našej najvyššej priorite, pričom kľúčovým prvkom tohto prístupu je rýchla a jednoduchá náprava.“

Riešenie Acronis Advanced Security + EDR bude pre partnerov Acronis k dispozícii v decembri a verejne dostupné v 1. štvrťroku 2023.

1Ponemon Institute, „The Third Annual Study on the State of Endpoint Security Risk“, 2020.

Značky: