Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Trend prechodu na model služieb IT bezpečnosti je stále viac zreteľnejší, jeho hlavným motorom sú obavy zákazníkov z kybernetických útokov.

Acronis, celosvetový líder v riešeniach ochrany dát novej generácie, ocenil na svojom každoročnom stretnutí svojich najlepších lokálnych partnerov za rok 2020. Acronis, ktorý dodáva svoje riešenia na český a slovenský trh výhradne prostredníctvom svojej partnerskej siete, vlani dosiahol najsilnejší rast v segmente cloudových služieb kybernetickej ochrany.

Acronis ocenil týchto partnerov za rok 2020:

  • Best Project (Najlepší projekt v Českej republike) – LACONEX, a. s.
  • New Gold Service Provider (Zlatý partner v oblasti služieb) – FLEXTRON electronic, s. r. o.
  • Fastest Growing Service Provider (Najrýchlejšie rastúci poskytovateľ služieb) SP-IT Limited, s. r. o.

Masívny prechod do SaaS služieb je zjavný hlavne v oblasti zálohovania, keď dve tretiny (65 %) partnerov v rámci prieskumu uviedli, že ich koncoví zákazníci zo všetkých segmentov kyberochrany najviac volia práve zálohovanie ako službu. Obavy z rastúceho počtu kyberútokov a potreba komplexnej kybernetickej ochrany sú podľa predajcov dnes hlavným motorom migrácie na SaaS.

 „Chcel by som poďakovať českým a slovenským partnerom za ich skvelé výsledky v roku 2020, hlavne v oblasti cloudových služieb, čo sa odráža aj na skladbe ocenených,“ povedal Aleš Hok, obchodný riaditeľ spoločnosti ZEBRA SYTEMS, distribútora riešení Acronis v ČR a na Slovensku. „So zvyšujúcou sa frekvenciou a závažnosťou kybernetických útokov sa stále častejšie stretávame aj v lokálnych organizáciách. Kyberútoky narušujú ich obchodnú kontinuitu a motivujú ich k spolupráci s poskytovateľmi služieb s vyššou garanciou zabezpečenia.”

Značky: