Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kybernetické útoky sú dnes hrozbou najmä pre zdravotnícke zariadenia a verejný sektor  

Spoločnosť Acronis, celosvetový líder v oblasti riešení ochrany dát novej generácie, oznámila, že podľa výsledkov prieskumu, ktorý uskutočnila medzi lokálnymi partnermi v Českej republike a na Slovensku si zákazníci najviac žiadajú ku svojim zálohovacím riešeniam antimalvérové nástroje a ochranu koncových zariadení. Podľa 64 % respondentov sú útokmi aktuálne najviac ohrozené zdravotnícke zariadenia.

„Zálohovanie dnes už nie je len o samotnom uložení kópie dát na iné miesto a ich opätovnej obnove v prípade straty,“ uviedol Zdeněk Bínek, zodpovedný za predaj riešení Acronis v Českej republike a na Slovensku. „Aktuálne kybernetické útoky dokážu zničiť aj zálohy a paralyzovať zálohovací softvér, ktorý je potrebné doplniť ďalšími prvkami kybernetickej ochrany a to vrátane ochrany proti ransomvéru, patch managementu a nástrojov na end point ochranu. “

Kľúčové zistenia lokálneho prieskumu:

  • Podľa 52 % respondentov sa organizácie spoliehajú najmä na on-premise zálohovanie, 12 % na cloudové zálohy a 36 % na hybridné zálohovanie.
  • Ako doplnok k zálohovaciemu riešeniu si zákazníci najčastejšie žiadajú ochranu proti malvéru (41 %), ochranu koncových zariadení (39 %), disaster recovery (34 %) a patch management (23 %).
  • 64 % partnerov je presvedčených, že najviac sú v súčasnosti ohrozené zdravotnícke zariadenia, 57 % uviedlo verejný sektor/samosprávy a 32 % výrobné podniky.

Spoločnosť Acronis v tejto súvislosti predstavila Acronis Cyber Protect Cloud – ucelenú službu zálohovania s antimalvérovou ochranou novej generácie, hodnotením zraniteľnosti a širokým rozsahom funkcií endpoint managementu. Súčasťou jej stratégie bola aj nedávna akvizícia spoločnosti DeviceLock, ktorá je lídrom na trhu DLP (Data Loss Prevention) pre koncové zariadenia a ktorej softvér DeviceLock DLP zastavuje únik dát už na úrovni interných zariadení. Riešenia DeviceLock globálne využívajú firmy a organizácie zo všetkých odvetví vrátane bankovníctva, finančníctva, zdravotníctva, farmaceutického priemyslu, verejného sektora a obrany, výroby a maloobchodu.

 

Značky: