Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ADATA Technology, popredný výrobca špičkových DRAM modulov a produktov s NAND Flash pamäťou, dnes predstavila externé SSD disky SE730, SC660 a SV620.

Všetky tri sú kompatibilné s operačnými systémami Windows, Mac OS a Android, vďaka čomu pohodlne rozšíria kapacitu úložísk väčšiny notebookov, ultrabookov, stolových počítačov a dokonca i media boxov a herných konzol. Od modelu SE730 vybaveného USB Type-C a krytím IP68, až po cenovo dostupné modely SC660 a SV620, všetky typy ponúkajú užívateľom prinajmenšom štvornásobnú výkonnosť v porovnaní s bežnými externými diskami, zatiaľ čo ich energetická spotreba je výrazne nižšia. To určite ocenia majitelia prenosných zariadení s menšími batériami. Disky sa ďalej vyznačujú absolútne tichým chodom a výrazne lepšou odolnosťou proti otrasom. Sú preto ideálne ako pre mobilné, tak i pre stolové riešenia. Pri ich výrobe boli použité starostlivo vyberané a certifikované riadiace a pamäťové čipy, ktoré navyše prešli pozorným testovaním ADATA. Podobne i výroba dosiek plošných spojov a ich osadenie súčiastkami spĺňa najvyššie ADATA štandardy, ktoré navyše dopĺňa nadštandardná trojročná záruka. SE730 a SV620 boli predstavené dnes, SC660 bude uvedený na trh v priebehu augusta.

SE730 predstavuje svetovo najkompaktnejší externý SSD disk s konektorom USB Type-C

SE730 stelesňuje to najlepšie z inovácie firmy ADATA a jej záväzku vyrábať iba prémiové produkty. V superkompaktnom tele vážiacom iba 33 g ukrýva zápis a čítanie rýchlosťou až 500 MB/s. SE730 je v dobe uvedenia najmenším externým SSD diskom s obojstranným konektorom USB Type-C na svete. Dáta prenáša pomocou protokolu USB 3.1 Gen 2. Vďaka svojmu pieskovanému kovovému povrchu a robustnému designu získal oficiálne osvedčenie o prachuodolnosti a vodeodolnosti podľa normy IEC IP68 a tiež armádny certifikát odolnosti proti nárazom. SE730 ponúka v kategórii externých SSD diskov špičkový design, výkonnosť a mobilitu; pri tom váži menej ako golfová loptička a vojde sa bez problémov do dlane.

SC660 a SV620: externé SSD disky neboli nikdy dostupnejšie

Zatiaľ čo ešte nedávno boli externé SSD disky luxusom, modely SC660 a SV620 spájajú SSD výkonnosť a pohodlie s dostupnou cenou. SC660 pridáva navyše odolný design a beží až na rýchlostiach 410 MB/s (čítanie/zápis). Jeho štýlové super tenké telo meria iba 9,6 mm. Proti otrasom odolný SV620 ponúka totožnú výkonnosť zabalenú v tele so zvýšenými hranami, takže sa lepšie ubráni nechcenému poškrabaniu. Obsahuje tiež svetlomodrú indikačnú diódu LED, ktorá informuje používateľov o akejkoľvek aktivite disku. Či už zákazníci uprednostňujú kovový a pevný SC660, alebo štíhly a lesklý SV620, získajú špičkovú SSD výkonnosť a odolnosť  za výhodný pomer cena-výkon.

Značky: