Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ADATA Technology, popredný výrobca výkonných modulov DRAM a NAND flash produktov a mobilného príslušenstva, predstavila externý SSD disk SD600, ktorý využíva vysoko kvalitné 3D TLC NAND obvody a ponúka sa vo variantoch 256 GB a 512 GB.

Disk dosahuje prenosové rýchlosti až 440 MB/s pre čítanie a 430 MB/s pre zápis, čím jednoducho prekoná externé hard disky. Váži iba 90 g, takže je jednoducho prenosný, a spolupracuje bez potreby inštalácie ďalších ovládačov s počítačmi s operačným systémom Windows, zariadeniami Xbox One a PS4 a prístrojmi s operačným systémom Android. SD600 je dostupný v čiernom a červeno-čiernom farebnom variante, odolá nárazom a svojím športovým designom podčiarkne aktívny životný štýl svojich majiteľov.

Externé úložisko zvyšujúce výkon

Verný svojmu atletickému vzhľadu je SD600 zameraný na výkon. Dosahuje prenosové rýchlosti až 440 MB/s pre čítanie a 430 MB/s pre zápis. To interné ani externé pevné disky s klasickým prevedením nedosiahnu ani za tých najpriaznivejších okolností. Vďaka približne štvornásobnej rýchlosti oproti klasickým diskom skracuje SD600 čas nahrávania súborov a zlepšuje tak výkon hier a iných aplikácií, u ktorých je potrebný rýchly prístup k uloženým dátam.

Architektúra novej generácie

Vo vnútri SSD disku SD600 nájdete 3D TLC NAND Flash obvody. ADATA, rovnako ako všetci ostatní významní výrobcovia, sa presúva k pamätiam založeným na 3D (vrstvenej) technológii, vďaka ktorej je možné dosiahnuť vyššiu hustotu, spoľahlivosť a výdrž uložených dát v porovnaní so staršou technológiou 2D (rovinnou). SD600 prichádza na trh v kapacitách 256 GB a 512 GB.

Na šprinty i maratóny

Vďaka použitiu DRAM cache a SLC cache s nepretržitým výkonom sa SD600 bez problémov vyrovná aj s náročnými požiadavkami. Bez spomalenia alebo priškrtenia prenosových rýchlostí zvláda nahrávanie veľkých súborov. SLC cache si zaslúži zvláštnu zmienku, keďže umožňuje používať časť kapacity disku v móde pSLC (pseudo single-level cell, pseudo jednoúrovňové použitie pamäťových buniek), čo je vďaka vysokej rýchlosti veľmi výhodné pri operáciách vyžadujúcich prioritné spracovanie.

Prenosovo jednoduchý a kompatibilný

Štýlový a športový SD600 váži iba 90 g, teda menej než polovicu v porovnaní s tými najľahšími externými diskami. Používatelia ho tak jednoducho prenesú bez toho, aby cítili prílišné zaťaženie svojich batohov alebo iné nepohodlie. K zariadeniam sa SD600 pripája cez USB 3.1, takže je plne kompatibilné s celým radom prístrojov bez potreby inštalovať akékoľvek ďalšie ovládače do notebookov a stolových počítačov s Windows, herných konzol Xbox One a PS4, a zariadení s operačným systémom Android. SSD disk SD600 je vyrobený z materiálov odolných proti nárazom, takže bez problémov vydrží všetky tie pády a buchnutia, ktorým sa pri aktívnom životnom štýle občas nevyhneme.