Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ADATA Technology, popredný výrobca vysoko výkonných modulov DRAM a produktov NAND flash, dnes predstavila SSD disk Premier SP550 formátu M.2 2280 SATA 6 Gb/s.

Vzhľadom k  rastúcemu záujmu trhu o štíhle notebooky a Ultrabooky, ako aj s ohľadom na ich obmedzený vnútorný priestor sú SSD disky formátu M.2 pre ne preferovanou voľbou ako hlavné úložisko. Platí to však nielen pre výrobcov, ale aj pre používateľov, ktorí pri upgrade preferujú stále častejšie práve formát M.2. Extrémne ľahký a nabitý pokročilými technológiami ponúka disk Premier SP550 M.2 2280 okrem vysokého výkonu a ohromujúcej rýchlosti pri vynikajúcej stabilite, zároveň aj cenovo dostupné riešenie pre všetkých.

ADATA SP550 M.2 2280 ambient-web_web2016_3_nowat

Kompaktné rozmery s vysokou rýchlosťou a kapacitou

Napriek tomu, že má disk Premier SP550 M.2 2280 rozmery iba 22×80×3.5mm, k dispozícii je v až 480GB kapacite, ktorá je ako stvorená pre upgrade Ultrabookov bez obmedzenia ich výkonu. Jeho maximálne rýchlosti čítania a zápisu sú až 560/510 MB za sekundu s náhodným čítaním 4K pri až 75K IOPS, ktoré dosahuje vďaka vysoko kvalitnému SMI kontroléru a SLC caching technológii. To umožňuje disku Premier SP550 M.2 2280 pracovať v režime tzv. simulovaného SLC (single-level cell) pre zvýšenie jeho výkonu. Funkcie vyrovnávacej pamäte DRAM (kde SSD využíva systémová RAM ako dočasné, ultra rýchle vyrovnávacie pamäte) sa oproti SSD diskom, ktoré nemajú DRAM cache, zlepšuje výkon čítania/zápisu až dvojnásobne.

Vysoká účinnosť a dlhšia životnosť

Pre zlepšenie stability SSD a integrity dát sú disky Premier SP550 M.2 2280 vybavené technológiou RAID engine a zároveň aj data shaping, čo napomáha dosiahnuť dlhšiu životnosť a lepšiu návratnosť investícií. Disk tiež podporuje korekciu chýb technológie LDPC (Low Density Parity Check) s cieľom znížiť počet chybných dát, zvýšiť ich integritu a zlepšiť kvalitu prenosov. Okrem toho, režim DEVSLP (device sleep) dokáže znížiť spotrebu energie, čím sa predlžuje výdrž a životnosť batérie, čo je dobrá správa pre používateľov notebookov, ktorí si chcú vychutnať ich predĺženú použiteľnosť.

Jednoduchá správa a migrácia dát

Rovnako ako u všetkých SSD ADATA je aj pre Premier SP550 M.2 2280 k dispozícii zdarma kvalitná softvérová výbava od ADATA, ktorá obsahuje aj aplikáciu SSD Toolbox a softvér na rýchlu migráciu dát z jedného disku na druhý. Tento softvér predstavuje vysokú pridanú hodnotu a s jeho pomocou môžete pri upgrade počítača rýchlo a bez námahy vytvoriť dokonalú kópiu svojho starého HDD na nový SSD (príp. zálohovať disk). ADATA Toolbox zas umožňuje používateľom monitorovať, nastavovať a manažovať SSD disk, kontrolovať jeho kondíciu, opotrebenie a získať tak detailné informácie o jeho aktuálnom stave.

Značky: