Prémiové slúchadlá cez uší od spoločnosti Apple sa na svoje predstavenie pripravovali pomerne dlho. 

Slúchadlá ponúkajú aktívne potlačenie hluku (ANC), adaptívny ekvalizér a prémiový zvuk, ktorý je zabezpečený čipom Apple H1 a technológiou Bluetooth 5.0. Na jedno nabitie dokážu AirPods Max hrať so zapnutým priestorovým zvukom alebo ANC až 20 hodín.

AirPods Max majú dobrú výbavu fyzických ovládacích prvkov a pokročilých senzorov. Digitálna korunka, inšpirovaná dizajnom Apple Watch, ponúka presné ovládanie hlasitosti, ako aj schopnosť prehrávať alebo pozastaviť zvuk, preskakovať stopy, odpovedať alebo ukončiť telefónne hovory a aktivovať Siri. Ovládajú sa jedným, dvojitým a trojitým kliknutím alebo stlačením a podržaním, čím dôjde k voľbe vybranej funkcie. K dispozícii je tiež vyhradené tlačidlo potlačenia hluku, ktorým sa prepína režim ANC a Transparency. Druhá možnosť slúži na zosilnenie okolitého zvuku. 

Apple AirPods Max

Zdroj: GSMArena

Apple vybavil AirPods Max optickými a pozičnými senzormi, ktoré je možné okrem iného použiť na detekciu nasadenia. Jednoduchým zdvihnutím jednej mušle z uší pozastavíte zvuk. AirPods Max má na základe senzorovej výbavy aj dostatok údajov o polohe hlavy používateľa, čo Apple využíva pre svoje funkcie Spatial Audio a Adaptive EQ.

AirPods Max sa dodávajú s celkom deviatimi mikrofónmi. Šesť sa používa výlučne na aktívne potlačenie hluku a jeden na snímanie hlasu s ďalšími dvomi univerzálnymi mikrofónmi. Adaptívny EQ upravuje zvuk v reálnom čase podľa prítlaku slúchadiel, zdroja zvuku a intenzity okolitého hluku.

Apple AirPods Max

Zdroj: GSMArena

Pokiaľ chcete vyťažiť z AirPods Max maximum, slúchadlá musíte použiť s existujúcim, najlepšie súčasným ekosystémom zariadení Apple. Oficiálne vyžadujú iOS 14.3, iPadOS 14.3, MacOS Big Sur 11.1, watchOS 7.2, tvOS 14.3 alebo novší. Takto môžete získať funkcie ako bezproblémové rýchle párovanie, automatické prepínanie medzi zariadeniami, zdieľanie zvuku medzi dvoma slúchadlami AirPods a pokročilé možnosti Siri. Oficiálne špecifikácie nehovoria nič o kompatibilite so zariadeniami mimo ekosystému Apple.

AirPods Max budú dostupné od 15. decembra vo farebných prevedeniach space gray, silver, sky blue, green a pink za cenu 600 – 629 eur.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony WH-1000XM3: Sú špičkou na trhu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.