Výstava Audio, video, domáce kino (bežne označovaná ako HighEnd) sa začína v túto sobotu v bratislavskom hoteli Sheraton. Boli sme sa tu pozrieť a prinášame prehľad toho, čo sa tu dá nájsť. Ide naozaj o najvyššiu kvalitu a tá aj niečo stojí.

Začíname vinylovými platňami, ktoré zažívajú obrovský boom. Kúpite ich v cenách od 20 do 35 Eur, výber je široký, nájde sa napr aj Queen alebo Pink Floyd.

Našli sme aj špeciálne čistiace zariadenie na platne

Jedným z hlavných vystavovateľov je Bis Audio. Firma má výstavné priestory napr. v Bratislave, Banskej Bystrici alebo vo Zvolene. Orientuje sa na skutočnú kvalitu zvuku, v jej ponuke nájdete napr. audio zariadenia značky Macintosh, marantz, Denon, Bower and Wilkins, Sonus Faber ale po novom aj televízory Loewe.

Z ponuky Bis Audio nás zaujalo audio zariadenie Sonus faber SF16, ktoré vyzerá skoro ako z iného sveta.

A šľahačka na torte – Sonus faber Il Cremonese, to treba naozaj počuť a práve to sa dá na výstave Audio, video a domáce kino túto sobotu a nedeľu v Sheratone.

A super hrajú aj reproduktoy Bowers & Wilkins.

Pokračujeme v prehliadke ďalej a nájdeme tu reproduktory Air Motion Legacy

Zastavili sme sa aj na stánku firmy Floydcom, ktorá má viaceré zariadenia od firmy Samsung, ale aj super žiarovky Sengled. Dá sa na diaľku ovládať ich svit, ale aj farebné spektrum. Videli sme aj žiarovku so záložným batériovým zdrojom,  ktorá slúži aj ako batéria v prípade výpadku elektrickej siete. V ponuke majú aj svetlo s JBL reproduktorom alebo napr. aj kamerou. Toto si v našej redakcii vyskúšame.

A chcete si vy vyskúšať slúchadlá za 2390 Eur? Tu sú, volajú sa Audeze LCD-3 a na výstave ich nájdete.

Spoločnosť Art Audio ponúka napr. slúchadlá značky Sennheizer, ďalej gramofóny Teac alebo zosilňovače značky Egoteric

Ponuku spoločnosti Bis Audio nájdete vo viacerých miestnostiach konferenčného priestoru na druhom poschodí v hoteli Sheraton.

A na záver je tu ponuka firmy DSI Slovakia, ktorá priniesla na túto výstavu zariadenia JBL a Harman-Kardon.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.