Facebook je jedna z najčastejšie sťahovaných aplikácií na iPhone. Avšak treba vedieť, že na iOS je to aplikácia, ktorá je aj poriadne náročná an energiu. Je totiž aktívna aj vtedy, keď je v pozadí a stále spotrebováva veľa energie.

Facebook už pracoval na tom, aby bola jeho aplikácia pre tento operačný systém viac efektívna. Nie je známe, ako presne sa aktualizácia aplikácie podpísala na predĺžení dobre prevádzky iPhone na batériu, ale používatelia si významné vylepšenie nevšimli (čo nemusí byť len chyba Facebooku). Odinštalovanie aplikácie v najnovšej verzii však prinieslo predĺženie doby prevádzky na batériu asi 15 %.

Facebook aplikácia na Android zariadeniach je ešte viac náročnejšia. Podľa prieskumov jej odinštalovanie má priniesť 20 % predĺženie doby prevádzky na batérie.

Kosielka_nowat

 

Ak teda nemôžete bez Facebooku žiť a potrebujete ho mať na mobile neustále so sebou, riešením sú powerbanky alebo „košielky“ s integrovanou batériou.

Zdroj: The Guardian

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.