Ak hľadáte dobrú akčnú kameru so super cenou, zbystrite pozornosť.

Rollei Action Cam 425 disponuje širokouhlým CMOS (170°) snímačom s rozlíšením 5 Mpx a clonou f/2.0. Aj napriek nízkemu rozlíšeniu sú výsledné videá a fotografie celkom dobrej kvality. Video: 4K 25 fps / 2,7K 30 fps / 1080p 30 – 60 fps. Fotografie: 4 a 5 Mpx + softvérovo dopočítané snímky 8 a 12 Mpx. Na výber je z piatich režimov – foto, video, séria snímok, časozber a režim sneh. Výhodou je 2-palcový TFT LCD displej (320 × 240 px / nedotykový), ktorý je dobre čitateľný a všetky nastavenia môžete urobiť priamo na kamere. Samozrejmosťou sú náhľady videí a fotografií. Z konektivity je dostupné len Wi-Fi, Bluetooth chýba. Wi-Fi slúži na prepojenie kamery so smartfónom a pomocou aplikácie Rollei 425 sledujete obraz, ovládate kameru a prehliadate galériu médií. V balení nájdete aj vodoodolný diaľkový ovládač s dosahom 15 metrov.

Kamera má dva konektory – microUSB (nabíjanie), microHDMI (prepojenie s TV) a šachtu pre microSD kartu. Vymeniteľná batéria má kapacitu 1050 mAh a reálna vydrž pri natáčaní (Full HD, 60 fps) bola 60 minút. Hmotnosť kamery je 67 gramov. Ovládacie prvky sú štyri + dve stavové LED diódy. Ovládanie je intuitívne a menu v slovenskom jazyku. V balení nájdete dve batérie, 16 GB microSD kartu, microUSB kábel a rôzne príslušenstvo, vrátane vodoodolného puzdra do hĺbky 40 m.

Cena: 121 €
Zapožičal: Rollei

Tento článok vyšiel aj v tlačenom novembrovom vydaní TOUCHIT č. 9/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE