Pripravovaný Xiaomi MIX Fold 4 môže nasadiť prémiovú výbavu.

O príprave modelu Xiaomi MIX Fold 4 sme už počuli v predchádzajúcich únikoch. Dozvedeli sme sa napríklad, že tento model bude určený aj na globálny trh, čo vyplýva z jeho kódového označenie. Okrem toho sa hovorí o predstavení v máji tohto roka a ďalších súčastiach výbavy. Čo teda ponúkne pripravovaný skladateľný model z dielne Xiaomi, si teraz prezradíme v našom článku.

Pripravovaný model nadviaže na úspešnú predchádzajúcu generáciu v podobe MIX Fold 3. Ten sa vyznačoval najmä tenkou konštrukciou bez výraznej medzery v stave zloženého telefónu. Potešil však aj bezkonkurenčnou výbavou, na ktorej si bude zakladať aj tohtoročný model.

Snapdragon 8 Gen 3 a satelitná komunikácia

Základom modelu Xiaomi MIX Fold 4 bude pochopiteľne najnovšia generácia čipsetu od Qualcommu určená pre výkonné vlajkové lode. Telefónu teda nebude chýbať Snapdragon 8 Gen 3, ktorý je základom napríklad série Xiaomi 14. Tú výrobca plánuje predstaviť počas konferencie Mobile World Congress v španielskej Barcelone už koncom februára, naznačujú oficiálne plagáty. Okrem výkonného čipsetu má ale Xiaomi využiť aj obojstrannú satelitnú konektivitu, ktorú využijú ľudia najmä v núdzových situáciách bez mobilného signálu.

Xiaomi Mix Fold 3Zdroj: Xiaomi
Xiaomi Mix Fold 3

Z oblasti operačného systému získa Xiaomi MIX Fold 4 systém Android 14 spolu s nedávno predstaveným Xiaomi HyperOS. V kódových označeniach sa model objavuje pod kódom 2405CPX3DG pre globálny trh, resp. 2405CPX3DC pre čínsky trh. Informácie o tomto smartfóne však zatiaľ nie sú nikde oficiálne potvrdené, najmä teda tá o satelitnom pripojení telefónu. Preto si budeme musieť počkať na oficiálne zdroje a certifikácie, ktoré nám povedia viac.

Okrem Xiaomi MIX Fold 4 sa očakáva aj predstavenie iného typu skladateľného telefónu s označením Xiaomi MIX Flip. Tento telefón sa už objavil aj na prvých renderoch a hovorí sa aj o jeho výbave. Predstavenie skladateľného „véčka“ sa však odkladá už dlhšiu dobu a nie je jasné, či ho Xiaomi nakoniec ukáže oficiálne na trhu.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.