Sme týždeň pred uvedením telefónov Samsung Galaxy S8 a S8+. Stane sa tak 29. marca v Londýne a my vám prinesieme našu tradičnú správu v štýle Minúta po minúte. Ako sa blíži termín uvedenia týchto telefónov, hovorí sa aj o ďalších detailoch.

Pôjde o telefóny s uhlopriečkou 5,8 a 6,2 palcov a analytici už diskutujú o tom, koľko sa môže S8-čiek predať. Predaj je údajne naplánovaný na koniec apríla a Samsung vyrobí 12,5 miliónov kusov modelu z rodiny S8. Pritom pre menší (5,8 palcov) Galaxy S8 to bude 7,1 miliónov kusov a pre Galaxy S8+ so 6,2 palcami to bude 5,4 miliónov kusov.

Pre porovnanie, Galaxy S7 a Galaxy S7 edge sa predalo 10 miliónov kusov počas prvých 20 dní od zahájenia predaja. V prípade Galaxy S8 a S8+ očakáva Samsung ešte viac.

Kórejský zdroj The Investor špekuluje, že predobjednávky na S8 a S8+ sa začnú medzi 7. a 17. aprílom a Samsung očakáva 400 000 predobjednávok. Záujemcov bude motivovať darčekom. Reálne sa predobjednávky začnú plniť 18. apríla a oficiálny predaj sa spustí 21. apríla 2017.

Napriek tomu, že sa celkom darí čisto čínskym výrobcom low-cost telefónov, viacero zdrojov predpokladá, že Galaxy S8 presiahne v predaji aj veľmi úspešný Galaxy S7. Dôvodom je to, že fanúškovia Samsungu nemali možnosť kúpiť si novú vlajkovú loď viac ako rok. Príbeh Galaxy Note 7 je známy asi každému.

Viac o telefóne Galaxy S8

Pozrite si Samsung Galaxy S8 na tlačovej fotografii a jeho porovnanie s LG G6. Poznáme ceny (doplnené)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.