Ak zariadenie vlastníte, vypnite ho a nepoužívajte ho.

Samsung vydal oficiálne vyhlásenie, v ktorom informuje, že dočasne pozastavuje predaj telefónu Galaxy Note 7. Ide o globálne vyhlásenie a výrobca bude počas najbližších dní spolupracovať s obchodnými partnermi a operátormi na celom svete, aby telefón zmizol z predaja.

Samsung dodáva, že pozastavenie predaja má trvať, dokedy prebieha vyšetrovanie vybuchnutých telefónov z novej várky. Tie mali byť bezpečné, avšak aj napriek tomu sa objavili ďalšie problémy.

Popravde však pochybujeme, že sa Note 7 niekedy vráti do predaja. Jeho povesť je pošramotená a Samsung jednoducho musí prísť s novým zariadením a iným názvom. Uvidíme, či sa niekedy dočkáme Note 8, ale veríme, že s konceptom phabletu so stylusom Samsung úplne nekončí. Bola by to škoda.

Uvádzame aj oficiálne vyjadrenie spoločnosti Samsung pre Slovenskú republiku:

Spolupracujeme s príslušnými úradmi, aby sme dôkladne preskúmali incidenty telefónov Galaxy Note7 zaznamenané v uplynulých týždňoch. Vzhľadom na to, že bezpečnosť našich zákazníkov je pre nás najvyššou prioritou, požiada Samsung všetkých dopravcov a maloobchodných partnerov po celom svete, aby pozastavili predaje a výmeny Galaxy Note7 po dobu prebiehajúceho vyšetrovania.

Intenzívne spolupracujeme s príslušnými orgánmi, aby sme podnikli všetky nevyhnutné kroky k vyriešeniu situácie. Zákazníci, ktorí majú ako pôvodný Galaxy Note7, tak nový model Galaxy Note7, by svoj telefón mali vypnúť, prestať používať a kontaktovať infolinku spoločnosti Samsung na čísle 0800 726 786.

Doplnené: Aktuálne stanovisko spoločnosti Samsung pre Slovenskú republiku hovorí o definitívnom ukončení výroby a pozastavení predaja.

V záujme bezpečnosti našich zákazníkov sme zastavili predaj a výmenu telefónov Galaxy Note7 a zároveň sme sa rozhodli definitívne ukončiť ich výrobu.“ Ako je uvedené vyššie, ak máte Note7 doma, kontaktujte zákaznícku linku spoločnosti Samsung.

Zdroj: Samsung

Prečítajte si aj:

Samsung zverejnil bezpečnostné pokyny pre majiteľov Galaxy Note7

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit