Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už viac ako  60 rokov je  jedným z pilierov ponuky japonskej automobilky.  Land Cruiser si obľúbilo viac ako 10 miliónov zákazníkov zo všetkých kútov sveta.  V USA je k dispozícii limitovaná edícia, ktorá spája najlepšie vlastnosti áut 21. storočia s tradíciou – Toyota Land Cruiser 200 Heritage Edition.

Kvalita, výdrž, spoľahlivosť –  to sú vlastnosti Land Cruiseru, ktorý sa osvedčil na každom svetadiele a v každom podnebnom pásme. Využívajú ho ako auto na ťažkú prácu,  ale aj ako reprezentatívny dopravný prostriedok. V jeho životopise nechýbajú ani športové úspechy so sériovými víťazstvami v Rely Dakar – čo je azda najlepší dôkaz toho, o akú pevnú konštrukciu ide.

Na americkom trhu je odnedávna k dispozícii špeciálna limitovaná verzia, ktorá v sebe spája všetko,  čo bolo v histórii  Land Cruiseru najlepšie. Model Land Cruiser 200 Heritage Edition je dostupný s dvomi aj s tromi radmi sedadiel.  Auto je v ponuke v štyroch výnimočne elegantných farbách karosérie (perleťovo biela, metalická čierna, sivá a grafit), má čiernu chrómovú masku chladiča a iba v tejto verzii 18-palcové hnedé disky BBS.  Celok dopĺňajú emblémy v štýle retro, ktoré nadväzujú na tradície Land Cruisera.

Žiadny terén nie je priťažký

Prepracované doplnky nijako neovplyvnili terénne schopnosti Land Cruiseru 200. Pod kapotou má  silný motor V8 s objemom  5,7 litra, s výkonom 280 kW (381 k) a krútiacim momentom 401 Nm. Osemstupňová automatická prevodovka, pohon všetkých kolies, centrálny uzáver diferenciálu, permanentný pohon všetkých kolies s redukciu – toto auto zvládne aj tie najťažšie podmienky.  Navyše má robustnú, odolnú rámovú konštrukciu a súbor elektronických pomocných systémov vrátane 360-stupňovej kamery, ktorá zobrazuje okolie vozidla a uľahčuje pohyb v teréne.

 Top komfort

Interiér ponúka najvyšší komfort  a rafinované riešenia.  Povrchová úprava s čiernou kožou a mäkkým čalúnením prešitým hnedou niťou dodáva interiéru výnimočný charakter.  Predné sedadlá s vyhrievaním a vetraním, vyhrievaný volant, 9-palcový displej informačno-zábavného systému, audiosystém Premium JBL so 14 reproduktormi, štvorzónová klimatizácia, panoramatická strecha – jazda v takomto pohodlí je naozaj príjemná.  O bezpečnosť sa starajú systémy Toyota Safety Sense P.

Môže sa  zdať, že  Land Cruiser sa so svojim elegantným vzhľadom a moderným vybavením veľmi vzdialil od svojho prototypu.  Ale model Land Cruiser 200 Heritage Edition dokazuje, že Toyota nezabúda na korene svojho kultového modelu.

Značky: