Jeho pridanou hodnotou je dobrá optimalizácia pre mobilné zariadenia.

Na internete nájdete viacero máp alebo mobilných aplikácií, ktoré umožňujú sledovať vývoj pandémie koronavírusu COVID-19. Najnovším prírastok je oficiálny nástroj od Microsoftu, ktorý nájdete na webe bing.com/covid.

Mapka od Microsoftu sa výraznejšie neodlišuje od ostatných nástrojov na sledovanie koronavírusu. Pridanou hodnotou je však výborná optimalizácia pre smartfóny a ďalšie mobilné zariadenia. Vďaka tomu si do telefónu nemusíte sťahovať rôzne COVID-19 aplikácie, nakoľko sa objavili informácie, že niektoré z nich obsahujú škodlivý kód a môžu kradnúť údaje z vášho zariadenia.

Microsoft v rámci svojho nástroja agreguje dáta z viacerých zdrojov, ako je Svetová zdravotnícka organizácia WHO, či Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb ECDC.

Nástroj od Microsoftu ponúka okrem globálnych informácií aj dáta pre jednotlivé krajiny. K dispozícii sú tiež odkazy na správy alebo videá pre jednotlivé štáty.

Zdroj: Bing

Prečítajte si aj:

Táto interaktívna mapa vám poskytne komplexný prehľad o šírení koronavírusu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit