Dodržiavanie pitného režimu s pivom Nilio nám ide hneď lepšie.

Pivo môže byť pre niekoho nápoj, ktorý si dá výnimočne, keď zájde s priateľmi do krčmy. Pre iného to zasa môže byť skvelým spôsobom, ako sa cez víkend odreagovať po dlhom pracovnom týždni. A pre nás to je spôsob, akým dodržujeme pitný režim v práci a spríjemňujeme si tak aj svoj pracovný deň. V redakcii sme totiž vyskúšali pivo Nilio, ktoré má dobré referencie a navyše sme už niektoré ich produkty poznali aj predtým.

Nebudeme si klamať, práca s pivom nám ide od ruky. Nejde však o bežné pivo, ktoré si dáme cez víkend v krčme s priateľmi. Ide o nealkoholické pivo s rôznymi príchuťami, ktoré sa zapáčilo každému členovi nášho redakčného tímu. Našli sme si tak svoje obľúbené a povieme vám o nich viac.

Nilio je slovenský pivovar z Liptovského Mikuláša

Priamo pod Tatrami, v Liptovskom Mikuláši, vznikol len pred pár rokmi remeselný pivovar Nilio. Mal pred sebou sľubnú budúcnosť, najmä pre svoje špecifické zameranie, nealkoholické pivo. Áno, hlavným sortimentom portfólia pivovaru Nilio je nealkoholické pivo mnohých príchutí, medzi ktorými je možné nájsť štandardné pivo svetlé či tmavé, tak aj IPU či pivo s izotonickými vlastnosťami. Aj tento pestrý výber nás motivoval, aby sme vyskúšali pivá z tohto pivovaru v redakcii a osviežili si tak náš pracovný deň. Pretože ako sa vraví, sto ľudí – sto chutí a platí to aj v našom prípade. Každý si zamiloval inú príchuť.

Pivo Nilio u nás v redakciiZdroj: TOUCHIT
Pivo Nilio u nás v redakcii

Nealkoholické pivo s plnou chuťou

Čo mi zvyčajne pri nealkoholickom pive prekáža, je limitovaná chuť, ktorá nie je plná ako pri klasickom alkoholickom pive. Pri pive Nilio však musím pochváliť, že na rozdiel od veľkých značiek si dávajú záležať na tom, aby aj štandardné svetlé nealkoholické pivo chutilo tak, ako keby ste pili pivo alkoholické. Práve toto som si obľúbila pri pive Zero Power, v ktorom dominujú aj citrusové tóny, no od alkoholického piva je na nerozoznanie.

Pivo NilioZdroj: TOUCHIT
Pivo Nilio

Moje obľúbené je však aj tmavé pivo Black Hero, ktoré spája hnedý, čierny, čokoládový a karamelový slad. Ak teda patríte medzi milovníkov čierneho piva, aj toto nealkoholické pivo je skvelou voľbou, ako si deň spestriť a osviežiť sa obľúbeným nápojom.

Okrem štandardných príchutí piva ponúka Nilio aj rôzne ochutené nealkoholické pivá, ktoré som si zamilovala už na prvý raz. Rada by som však podotkla, že aj keď ide o nealkoholické pivá, všetky majú obsah alkoholu 0,5 %. Ide síce o minimálnu hodnotu, no predsa sa tam niečo nachádza.

Môj osobný výber? Great Warrior!

Aj keď si rada v podniku sadnem a vychutnám si štandardné svetlé pivo, nemôžem zaprieť ani svoju vášeň pre tie ochutené. Aj preto sa mi rozžiarili oči, keď som vo výbere pivovaru Nilio videla pivo s názvom Great Warrior. Ide o nealkoholické pivo s príchuťou mango-limeta s izotonickými vlastnosťami. Nilio tu ukazuje, že pivo môže byť benefitom aj pre aktívnych ľudí a športovcov, pričom môže mať pridanú hodnotu.

Pivo NilioZdroj: TOUCHIT
Pivo Nilio

Skvelá osviežujúca ovocná chuť piva Great Warrior si ma získala hneď, keďže mám rada svieže pivá. Nejde tu však o náhradu limonády, ako to zvyčajne býva pri nealkoholických radleroch a podobne. Great Warrior si stále udržiava chuť piva, no pridanou hodnotou je práve ovocná príchuť, ktorou dokonale dokážete zahnať smäd. Toto viem z vlastnej skúsenosti, pretože ide o môjho favorita, na ktorého nedám dopustiť.

Pre fajnšmekerov je tu aj Yuzu Samuray

S netradičným názvom Yuzu Samuray prichádza ochutená IPA s príchuťou citrusu. Rovnako ide o svieže pivo s jemnými tónmi yuzu ovocia. Jeho horkosť v spojení s príjemnou vôňou vyvolala u nás v redakcii výborné ohlasy a viacerí kolegovia ho vyhlásili za ich najobľúbenejšie. Sama za seba síce nemôžem túto teóriu potvrdiť, najmä pre vyššie spomenutého Great Warriora, no Yuzu Samuray je v mojom výbere minimálne v TOP 3.

Yuzu SamurayZdroj: TOUCHIT
Yuzu Samuray

Spomedzi príchutí nezaostáva ani pivo Hempy Koa, ktoré je spojením konope a ananásu. Príchute, no aj plná chuť pív z dielne pivovaru Nilio, si nás jednoducho získala a sme radi, že sme na seba takto narazili. V redakcii totiž máme veľa pivárov a keď je možnosť vychutnať si pivo aj v pracovnom prostredí, avšak bez alkoholu, prečo by sme ju nevyužili.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.