Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Toto je príbeh vývojového tímu, ktorý vyvinul HONOR Magic3 za rekordných 8 mesiacov a vstúpil s ním do súboja o vedenie v kategórii prémiových mobilných telefónov.

Ako to HONOR v tak krátkom čase dokázal a je to vôbec možné? Poďte s nami pozrieť, ako to celé vzniklo. Chýbať nebude náhľad do výskumných a vývojových (R&D) centier, dizajn štúdií ani vízia budúcnosti HONOR.

Zrodený ísť ďalej

HONOR si dal za cieľ vytvoriť produkt, ktorý predčí očakávania užívateľov a ponúkne zákazníkom perfektný zážitok. Zostavil preto tím svetových špičkových dizajnérov a inžinierov, ktorí počas rekordných 8 mesiacov dokončili produkt, ktorého vývoj štandardne trvá 12 – 18 mesiacov. Vďaka maximálnemu úsiliu a využitie najnovších technológií tak úspešne odštartoval novú éru prémiovej elektroniky. Aby to ale dosiahol, musel vylepšiť výkon čipu Qualcomm Snapdragon 888 Plus 5G, navrhnúť štýlový dizajn inšpirovaný budúcnosťou a vytvoriť prelomový fotoaparát, ktorý vstúpi za hranicu možného.

Ako urobiť najlepšie ešte lepším

Vývoj spoločnosti HONOR má silnú základňu a dlhodobo akumuluje znalosti z oblasti softvéru, hardvéru ale aj komunikácie. S rovnakým čipom tak dokáže nastavovať rôzny výkon a maximalizovať herný zážitok, stabilitu siete a bezpečnosť, všetko v prelomovej rýchlosti. Vývojový tím išiel hlboko do úrovne protokolu a od základu čipu, bit po bite, nastavil jeho najvyšší možný potenciál. Cez optimalizáciu algoritmu, upravovanie úrovne spomalenia a kombináciu softvéru a hardvéru. Počas vývoja vytvoril tiež softvérový update, ktorý posúva hernú grafiku na tak jasnú úroveň, ako tomu nikdy predtým u mobilných telefónov ešte nebolo. Zároveň sa dokázal vysporiadať s výzvou vysokých nárokov na výkon a kontrolu teploty počas maximálneho zaťaženia.

„Naša idea s Magic3 bolo predstaviť operačný systém GPU Turbo X, ktorý rozloží charaktery a vykresľovanie hry a spúšťa ich rovnomerne na CPU. Na čo sme v tomto procese najviac hrdí, je dosiahnutie najlepšej rovnováhy medzi výkonom, spotrebou energie, odvodom tepla a hlavne, že sa nám podarilo dosiahnuť najlepšie výsledky v náročných užívateľských testoch, „uviedol Hope Cao, Product Expert HONOR Device Corporation.

Dômyselný dizajn inšpirovaný budúcnosťou

HONOR považuje kultúru, umenie a dizajn za kľúčové piliere, ktoré ovplyvňujú náš svet a sú našou súčasťou. V rámci dizajnu preto hľadia v ústrety budúcnosti a zároveň vzdáva poctu minulosti. „Ako odkaz tradičnej východnej estetiky sme model zadnej kamery nazvali Oči múzy. Vystihuje to komplexné a symetrické umiestnenie. V tomto dizajne je veľa elementov, kde sa mieša tradičná čínska estetika s pravidlami absolútnej symetrie, „uvádza Yuan Zo, Chief Designer HONOR Device Co. Layout celého setu kamier, vrátane každého fotoaparátu je postavený tak, že zodpovedá striktne princípom symetrického centrovania. Kompletné symetrický hexagonálny dizajn stelesňuje koncept „Liuhe“ teda prepojenie neba a zeme.

Filozofia HONOR je presvedčenie, že kým výrobok nie je dokonale vybrúsený, nemôže byť ani dokončený. Zlaté ratio je vlastne objektívny zákon, ktorý v prírode široko existuje, a je zapísaný do vývoja ľudskej histórie po milióny rokov. Z tejto inšpirácie vznikol koncept „Oči múzy“ a tiež celý kruh, ktorý sa rozširuje von rovnako ako dóm Nebeského chrámu (v Pekingu). Krása samotná sa neustále mení, ale honba za krásou je večná. Na dosiahnutie perfektného efektu, ktorý prekračuje hranice, vytvorili dizajnéri HONOR viac ako 70 prototypov a vyše 100 verzií nákresov. Dômyselný výsledok tak možno popísať len dvoma slovami: pokojný a výnimočný.

Fotoaparát za hranicou predstavivosti

HONOR chápe každú fotografiu ako vrelú spomienku, úsmev alebo moment, ktorý dokáže zahriať pri srdci kedykoľvek si ho pripomenieme. S cieľom vytvoriť čo najlepší zážitok preto upravil na mieru základnú platformu. „Urobili sme systematickú revíziu a optimalizáciu tejto platformy, aby sme kustomizovali všetko naozaj od základu. Periskopický teleobjektív, Ultra širokouhlý fotoaparát, 8×8 dTOF laserový senzor, Širokouhlý fotoaparát, Čiernobiely fotoaparát, Farebný multispektrálny tepelný senzor a blesk, aby užívatelia po stlačení spúšte nemuseli čakať a fotografia bola ihneď zachytená, „uviedol Wang Jun, Chief Technical Expert of Imaging HONOR Device Co.

Prepojenie všetkých uhlov pohľadu pre natáčanie ako pri filme

Technický tím HONOR sa pri vývoji kamery pýtal na dve otázky: „Kde sú hranice a ďalšie možnosti, ktoré sa dajú objaviť a čo sú tie najväčšie potreby užívateľov?“ Odpoveď bola prostá: Vytvoriť mobilný telefón, ktorý by mohol natáčať videá v profesionálnej filmovej kvalite a splniť tak užívateľom sen natočiť si vlastný film. Spoločnosť HONOR preto oslovila filmových producentov a detailne skúmala, ako celý proces natáčania profesionálneho filmu funguje, aby tieto postupy zapracovala do telefónu Magic3. Medzi možnosťami bolo využiť Magic Log na uloženie základných detailov, ktoré by bolo možné neskôr profesionálne upraviť. Alebo prostredníctvom AI LUT vybrať správne farebné tóny a jednotlivé scény dokresliť.

Výsledkom talentovaného tímu bolo niečo úplne prelomové a v auguste 2021 bol na trh vôbec prvýkrát uvedený prvý inteligentný telefón pre profesionálne natáčanie filmov v 4K, navyše so softvérom podporujúcim farebné škálovanie. „Myslím, že schopnosti každého z nás sú limitované, ale keď sa dá celý tím dokopy, zdieľame si spoločný cieľ a motiváciu, dokážeme veľa nemožných vecí. V budúcnosti objavíme ďalšie AI a multi-modálne technológie, ktoré budeme chcieť dostať k našim zákazníkom a znovu tak prekonať hranice nášho vnímania a skúseností“ uviedol Wang Jun, Chief Technical Expert of Imaging HONOR Device Co.

HONOR bude v ére 5G a AI ďalej kontinuálne pracovať na inováciách a posúvať limity za hranice možného. Dlhodobým cieľom je využiť špičkovú technológiu a vybudovať portfólio smart domácnosti, ktorá bude dostupná pre každého a bude tak vylepšovať každodenný život v spoločnosti. V súčasnej dobe má HONOR viac ako 10 000 zamestnancov, ktorí zabezpečujú produkciu mobilné technológie od začiatku až do konca. Značka tiez výrazne investovala do centier pre výskum a vývoj (R&D) a v tejto chvíli disponuje celkom 4 vývojovými inštitúciami, ktoré majú cez 100 inovačných laboratórií po celom svete. Podané bolo už vyše 5 500 žiadostí na patent a veľmi rýchlo sa etablovali aj strategické partnerstvá so svetovými špičkami v odbore vrátane Microsoft, Google, Qualcomm atď.

Značky: