Posledný štvrťrok 2018 nebol pre Apple ideálny. Síce trhová hodnota tejto firmy už prekročila hodnotu 1 bilióna dolárov, Apple však niekoľko krát znížil produkciu iPhonov kvôli klesajúcemu dopytu. Následne spoločnosť vydala vyhlásenie, že prestáva oznamovať štvrťročné správy o predaji svojich produktov a to znepokojilo akcionárov. Akcie spoločnosti Apple následne stratili viac ako štvrtinu svojej hodnoty za dva mesiace a trhová hodnota spoločnosti klesla na 715 miliárd dolárov. Stále je to však jedna z najúspešnejších firiem na svete.

A ako je to z hľadiska produktov? Súčasný iPhone, iPad Pro (až na menšie problémy s jeho ohýbaním) a MacBooky sú po stránke hardvéru najlepšie v celej histórii. Objavujú sa však problémy so softvérom. Stovky používateľov iPhone po celom svete hlásia vážne problémy  s najnovšou aktualizáciou iOS 12.1.2, ktorej hlavným cieľom bolo opraviť chybu s podporou eSIM na iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR.

Niektorí používatelia po nainštalovaní tejto aktualizácie totiž nemohli naďalej plnohodnotne používať sieť 4G, nedali sa v nej napr. odosielať SMS správy. U iných používateľov sa objavili aj problémy s nadviazaním hlasového hovoru a u malého počtu používateľov sa objavili aj problémy s pripojením na Wi-Fi.

Tieto správy prichádzajú z celého sveta, ale najvyššia koncentrácia problémov je v Severnej Amerike. Apple sa vyjadril, že je potrebné telefón po aktualizácii uviesť do továrenských nastavení, iní tvrdia, že je lepšie vypnúť sieť 4G a prejsť umelo na 3G.  V niektorých prípadoch to pomohlo, v iných nie. Ak teda plánujete prechod na iOS 12.1.2, možno bude lepšie odložiť to na dobu, kým Apple neuvoľní iOS 12.1.3.

Zdroj: BGR

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.