Apple už o pár dní predstaví nové zariadenie, ktoré zmení spôsob ako si aktualizujeme telefón pri jeho kúpe.

Aktualizácia smartfónov je otravná činnosť, to musí uznať každý. Zdržuje nás to pri jeho používaní a o to otravnejšie to je, keď si kúpite nový smartfón a chcete ho začať používať. Aktualizácia vás však zdrží a vy tak nemôžete svoj nový telefón ešte chvíľu používať. Toto má zmeniť spoločnosť Apple, ktorá už čoskoro predstaví nové zariadenie s názvom Presto. Ide o pomerne nezvyčajný názov pre zariadenie od Applu, no pôjde o skutočne užitočné príslušenstvo.

Toto zariadenie sa má predstaviť už budúci mesiac a úplne zmení to, ako si kupujete nový smartfón. Odľahčí vás to totiž o aktualizáciu zariadenia ihneď po jeho spustení, nakoľko si ho kúpite s už aktuálnym softvérom. O takomto zariadení sa rozpráva približne od októbra 2023 a konečne sa stane realitou.

Zariadenie Presto bude novinkou od Applu

Presto bude zariadenie, ktoré slúži na aktualizáciu vášho iPhonu. Jeho výhodou však je, že iPhone nemusíte manuálne zapínať a ani rozbaľovať z balenia na to, aby ste ho aktualizovali. Jednoducho balenie smartfónu položíte na podložku a zariadenie sa aktualizuje. Tento spôsob aktualizácií vám dokáže ušetriť čas pri kúpe nového iPhonu, nakoľko si ho kúpite s aktuálnou verziou systému.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

Nové zariadenie bude fungovať na princípe toho, že iPhone, ktorý je na ňom položený, bezdrôtovo zapne, nainštaluje najnovšiu verziu systému iOS a opäť ho vypne. Váš nový iPhone tak bude v stave nepoužitého zariadenia, avšak s jednou výhodou. Bude disponovať najnovším systémom vďaka podložke Presto.

Tieto zariadenia by sa zo začiatku mali nachádzať len v oficiálnych predajniach Apple Store. Apple si tak chce zvýšiť profit v rámci vlastných predajní a ponúknuť prémiový servis. Okrem toho však Presto bude najskôr dostupné len v rámci USA, až neskôr sa rozšíri aj na ďalšie trhy. Zatiaľ však nie je známe kedy sa tak stane a ktoré krajiny budú môcť z tohto zariadenia profitovať.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.