OPPO informuje o tom, kedy vypustí aktualizáciu na ColorOS 15.

Spoločnonsť OPPO sa sústreďuje na smartfóny z viacerých cenových kategórií. Zatiaľ čo tento rok priniesla aj na Slovensko viacero úspešných modelov, medzi ktoré sa radí aj model Reno12 Pro 5G, pripravuje sa aj predstavenie série Find X8. Okrem nových smartfónov sa majitelia súčasných modelov už môžu pripravovať aj na aktualizáciu, ktorá prinesie viacero nových funkcií a lepšiu optimalizáciu softvéru. Ide o aktualizáciu na ColorOS 15, ktorá príde do prvých modelov už budúci mesiac.

Informáciu o aktualizácii potvrdila aj spoločnosť OPPO prostredníctvom účtu ColorOS na sociálnej sieti Weibo. Keďže ide o príspevok na čínskej sieti, očakávame, že aktualizácia sa bude v prvom rade týkať modelov v Číne. Globálne smartfóny by mali získať aktualizáciu o niečo neskôr, dátum zatiaľ nie je známy. V každom prípade rátame s tým, že čínske vydanie aktualizácie bude naplánované na 17. október.

OPPO Reno12 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
OPPO Reno12 Pro 5G

Tento dátum je pre nás zaujímavý aj z toho dôvodu, že ColorOS 15 by mal priniesť aj funkcie zo systému Android 15. V čase vydania aktualizácie na ColorOS 15 by teda už mal byť nový Android prístupný a vydaný pre prvé modely. Ako sme skôr informovali, aktuálne sa očakáva, že operačný systém Android 15 bude vypustený o dva dni skôr, teda 15. októbra. Informácia pochádzajúca od spoločnosti OPPO nám to len potvrdzuje.

Okrem funkcií Androidu by táto nadstavba mala ponúknuť aj nové funkcie ako je upravené centrum ovládania nadizajnované po vzore iOS. Rovnako sa očakáva implementácia prvku Dynamic Island a tiež vylepšenie animácií.

Globálne vypustenie aktualizácie na ColorOS 15 by sa malo očakávať s niekoľkotýždňovým odstupom. V prípade predchádzajúcej veľkej aktualizácie systému sa ColorOS 14 dostal do modelov v Číne v novembri 2023. Globálne vypustenie aktualizácie prebehlo v januári 2024. Očakávame teda podobný scenár aj pri novej verzii nadstavby, keď by sme sa mohli stretnúť s dvojmesačným rozdielom. Necháme sa však prekvapiť.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.