Obľúbený Pokémon vás bude sprevádzať na cestách.

Spoločnosť Niantic Labs čoskoro sprístupní novú aktualizáciu hry Pokémon GO. Aktualizácia je v štádiu schvaľovania, následne sa objaví v obchodoch Google Play a App Store. Inštalačný .apk súbor je už dostupný na stránke apkmirror.

Verzia 0.37.0 (Android), resp. 1.7.0 v prípade systému iOS, prináša veľkú novinku. Môžete si vybrať jedného Pokémona, ktorý bude chodiť po virtuálnom svete vedľa vás. Okrem vizuálneho znázornenia obľúbeného Pokémona má novinka aj praktický prínos. Za určitú vzdialenosť (2 / 3 / 5 km), ktorú prejdete, získate tzv. candy cukrík. Tie sú potrebné na vylepšovanie Pokémonov a doteraz ich bolo možné získať iba chytaním toho istého druhu Pokémona.

Vývojári takisto opravili zopár nedostatkov a zlepšili celkovú stabilitu aplikácie. Pribudla aj podpora zariadenia Pokémon GO Plus, ktoré sa tento týždeň dostane do predaja. Ide o náramok, ktorý cez Bluetooth komunikuje s telefónom a upozorňuje vás na okolitých Pokémonov a PokéStopy. Bohužiaľ, vašu aktivitu nemonitoruje, takže prínos tohto zariadenia je otázny. Predsa len, počítanie prejdenej vzdialenosti je dôležitou súčasťou hry a dôvodom, prečo mať aplikáciu stále zapnutú.

Nová verzia však nepoteší majiteľov rootnutých a jailbreaknutých zariadení, ktoré sú odteraz blokované.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit