ALCATEL ONETOUCH uvádza na slovenský trh inteligentné hodinky WATCH, ktoré ponúknu atraktívny dizajn a priaznivú cenu.

Sú určené všetkým, ktorí nedajú dopustiť na tradičný vzhľad hodiniek, ale súčasne vyžadujú množstvo inteligentných funkcií. WATCH sú kompatibilné so smartfónmi Android i iOS a okrem zobrazovania aktuálneho času zvládne tiež príjem notifikácií, ovládanie fotoaparátu a hudby v mobile alebo monitorovanie fitness aktivít. Až 5-denná výdrž batérie spolu so zabudovaným USB konektorom na rýchle nabíjanie umožní mať nepretržite k dispozícii na zápästí inteligentného pomocníka, ktorý navyše štýlovo vyzerá. WATCH budú dostupné v dvoch variantoch, ktoré sa líšia farebným prevedením a dĺžkou remienku. Zariadenie sa predáva za cenu 124,90 euro s DPH.

IDOL 3 (5.5) Watch_Packshot-Right-v3_nowatHodinky WATCH vyzerajú ako klasické hodinky, rozdiel v porovnaní s bežnými náramkovými hodinkami nepocítite ani na zápästí. Namiesto ciferníka nájdete na prednej strane 1,22-palcový dotykový displej. Vnútri kruhového puzdra sa skrývajú všetky funkcie, ktoré od inteligentných hodiniek očakávate – meranie tepu, monitorovanie spánku, pohybu či možnosť prepojenia s vaším smartfónom. WATCH sa dostanú na trh vo dvoch variantoch – v športovej červeno-čiernej a bielej, určenej predovšetkým ženám. 

Fitness funkcie

Hodinky WATCH sú vybavené niekoľkými senzormi, ktoré sledujú a zaznamenávajú fyzickú aktivitu používateľa. Senzor srdcového tepu sa nachádza diskrétne na vnútornej strane hodiniek. Nechýba ani akcelerometer, gyroskop, výškomer alebo elektronický kompas. Vďaka týmto senzorom merajú WATCH spánkový cyklus, ubehnutú vzdialenosť alebo spálené kalórie. Priamo na hodinkách alebo vo svojom smartfóne potom môžete pohodlne pozorovať dosiahnuté úspechy v rámci prehľadu fyzickej aktivity. Vďaka synchronizácii s cloudovým účtom môžete svoje pokroky sledovať v čase a tiež ich zdieľať s priateľmi.

Multimediálne diaľkové ovládanie a notifikácie

Po pripojení hodiniek WATCH k smartfónu budete môcť dostávať priamo na svoje zápästie upozornenia na hovory a správy, ale aj aktualizácie diania na sociálnych sieťach. Pokiaľ sa hodinky dostanú mimo dosahu bezdrôtového pripojenia Bluetooth s telefónom, upozornia na to vibráciou. Prostredníctvom displeja WATCH aktivujete diaľkové ovládanie multimédií. Môžete tak ovládať hudbu, stlačiť na diaľku spúšť fotoaparátu v telefóne alebo nechať smartfón nahlas zvoniť, keď ho práve budete hľadať.

Inteligentné hodinky pre každého

WATCH_scenario_nowatWATCH sú kompatibilné so smartfónmi ALCATEL ONETOUCH zo sérií HERO, POP a IDOL, rovnako ako so všetkými ostatnými telefónmi, ktoré využívajú operačné systémy Android 4.3 a vyšší, prípadne iOS 7 a vyšší, a ktoré súčasne disponujú rozhraním Bluetooth 4.0 alebo novším. Hodinky sú odolné voči prachu a vode (stupeň krytia IP67). Pre každodenné používanie smartfónov je zásadná výdrž batérie s kapacitou 210 mAh, ktorá je u tohto modelu nadštandardná – až päť dní. Praktickým doplnkom je taktiež USB konektor na dobíjanie, zabudovaný priamo do pásku hodiniek, takže odpadá nutnosť nosiť so sebou špeciálnu nabíjaciu základňu a vystačíte si tak s bežnou USB nabíjačkou alebo USB portom v počítači.

WATCH_White_nowatTechnické parametre ALCATEL ONETOUCH WATCH

DesignRozmery puzdra: 10,5 mm výška, 41,8 mm priemerŠírka remienka: 20 mm; Hrúbka remienka: 3,5 mmDĺžka remienka: 17,5 cm, resp. 19,5 cm
Hmotnosť55 gramov
Displej1,22 palcov, IPS, 262 tisíc farieb, oleofóbna vrstva
KonektivitaBluetooth 4.0
ChipsetSTM429
Batéria210 mAhPohotovostná doba: až 5 dníDoba nabíjania: 1 h
FunkcieAkcelerometer, gyroskop, výškomer, senzor srdečného tepu, e-kompas, NFC, vibrácie, vodeodolnosť a prachotesnosť (IP67)
KompatibilitaWATCH sú kompatibilné so všetkými zariadeniami s operačnými systémami Android 4.3 a iOS 7 a vyššími a Bluetooth 4.0 a vyššímiKompatibilné modely telefónov ALCATEL ONETOUCH:HERO 2, IDOL 3, IDOL X+, IDOL 2 MINI S, rad POP D, rad POP S, rad POP 2, rad PIXI 3

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.