Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vyrazte na cestu do mesta i na dedinu na výkonnej elektrickej kolobežke Aligator Scooter Pro!

Či už chcete držať krok s celosvetovým trendom dvojstopovej mikromobility, alebo sa potrebujete občas prepraviť cez mesto, ideálnym partnerom sa pre Vás môže stať elektrická kolobežka od českej značky Aligator Scooter Pro, ktorá práve vstupuje na trh. Ideálny a nenáročný partner na cestu do práce, na nákup alebo na zábavu má silný elektromotor, ktorý umožňuje svižnú jazdu po rovine aj do mierneho kopca. Počas presunov mestskou dopravou možno kolobežku ľahko zložiť.

„Veríme v obrovský potenciál mestskej mikromobility a zároveň chceme prinášať na trh prístupné produkty z kategórie Smart Life,“ tvrdí Michael Krejčí, spolumajiteľ značky Aligator.

Celosvetová obľuba elektrických kolobežiek prudko rastie s ročným predajom asi 5 miliónov kusov. Odhaduje sa, že ich podiel na dvojstopových vozidlách vzrastie trojnásobne, zo súčasných 2,5 až na 8 % [1]. Do roku 2030 bude na cestách predovšetkým v mestách jazdiť podľa odhadov až 130 miliónov elektrických kolobežiek a minimotocyklov.

Aligator, ktorý bol doposiaľ synonymom telefónov pre seniorov, tak postupne prináša na trh ďalšie nové produkty z kategórie Smart Life, po inteligentných a outdoorových telefónoch to boli na prelome roka inteligentné hodinky a teraz vstupuje i do kategórie elektromobility.

„V mestách po celom svete prudko rastie obľuba elektrických kolobežiek a elektrobicyklov. Mladí ľudia predovšetkým v mestách sa chcú rýchlo presúvať na relatívne krátke vzdialenosti, záleží im na životnom prostredí a cestovanie autom im pripadá zbytočne zložité a zväzujúce,“ tvrdí Tomáš Černý, druhý spolumajiteľ značky Aligator.

Aligator Scooter Pro je určený predovšetkým na pohodlné a rýchle mestské cestovanie na kratšie vzdialenosti. Vďaka kapacite batérie dokáže prejsť až 25 km na jedno nabitie, v troch rýchlostných režimoch  8 km/h, 15 km/h a 25 km/h.

Vďaka skladaciemu mechanizmu s aretáciou je možné kolobežku zložiť i rozložiť behom dvoch sekúnd a pri hmotnosti 13,9 kg ju možno ľahko preniesť i jednou rukou. Premyslená konštrukcia využíva letecké zliatiny hliníka, čo umožnilo zvýšiť nosnosť až na 120 kg.

Takmer deväťpalcové perforované kolesá s kvalitným odpružením ponúkajú pohodlnú jazdu. Sú plné, netreba sa obávať defektu a nie je nutné ich hustiť. Stupienok je vybavený profilovaným pogumovaným povrchom, ktorý zamedzuje zošmyknutiu topánky a napomáha bezpečnejšej jazde. Po zastavení sa dá využiť sklopný stojan.

Kolobežka je vybavená dvoma typmi bŕzd, účinnou kotúčovou a elektronickou rekuperačnou. Rekuperačná brzda mení pri brzdení energiu pohybu na elektrinu a tú kolobežka použije na dobíjanie batérie. Pri jazde si používateľ môže zvoliť, či využije zadnú kotúčovú brzdu, alebo aj prednú rekuperačnú.

Súčasná mobilita je už prakticky nepredstaviteľná bez inteligentného telefónu a aplikácií. Aj kolobežku Aligator Scooter Pro ľahko prepojíte s mobilom pomocou aplikácie KCQ Scooter App, ktorá zaznamená prejdené kilometre, stav batérie alebo pomôže s nastavením pokročilých funkcií kolobežky.

Vpredu i vzadu je kolobežka vybavená LED svetlometmi, predný sa dá aktivovať z ovládacieho panelu vozidla a v prípade zadného sa dá vybrať, či bude svietiť stále, alebo sa zapne pri brzdení.

Kolobežka sa nabíja pomocou napájacieho kábla a adaptéra z bežnej 230 V siete.

Odporúčaná cena: 399 EUR

Ďalšie informácie: www.aligator.cz

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.