Nemusíte sa báť. Ide o ster z vnútornej strany líca a spravíte si ho doma.

Výborná vec pre každého, kto chce dostať zdravotné odporúčania šité presne na seba. Program NutriFit je postavený na princípe starostlivosti o klienta. Ide o poskytovanie odporúčaní pre klientov tak, aby mohli predchádzať vzniku chorôb. Čo vo výsledku ušetrí starosti samotným klientom aj poisťovni.

Klient získa odpovede na otázky ako si napríklad udržať správnu váhu, aké vitamíny potrebuje vaše telo, takisto aj aké športy sú pre konkrétneho klienta vhodné.

Martin Šiška z oddelenia manažmentu životných produktov Allianz – SP pri testovaní DNA programu NutriFit

Allianz SP je poisťovňa, takže spolupracuje so spoločnosťou GenEplanet, ktorá priniesla program NutriFit. Ide o preventívnu analýzu. Tá na základe genetických informácií pomôže určiť správne využitie doplnkov stravy, okrem iného. Z genetickej analýzy sa zistí napríklad aj predispozícia k s starnutiu a vzniku zápalov. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že konzumujte príliš veľa vitamínu?

Čo je to DNA? Je to jednoduché. Ste produktov vašej matky a vášho otca. Ste výsledkom zmiešaného DNA. Zaujímavosťou je, že na 99 % sme si všetci podobní. Máme dve ruky, dve nohy, dve oči. Avšak máme iné vlasy, inú tvár atď. A to je práve tá chýbajúca jedna desatina percenta.

(uprostred) riaditeľ spoločnosti GenEplanet Matjaž Petrovič

NutriFit chce priniesť odporúčania presne pre vašu DNA. V televízii sa dozviete, aby ste jedli viac pomarančov, na internete za nájdete informácie, aby ste jedli viac banánov. Ako z toho von? Práve programom NutriFit, ktorý z vytvorenej analýzy vašej DNA určí, ktoré potraviny sú vhodné pre vás viac a ktoré menej.

Prečo občania ázijských krajín nezvládajú vypiť toľko alkoholu ako Nemci alebo občania iných krajín? Je to kvôli genetickej mutácii.

NutriFit netestuje choroby. Program má za úlohu zlepšiť život každého, kto podstúpi test a dať mu odporúčania z rôznych oblastí života. Celý program zahŕňa 30 rôznych analýz, ktoré ukážu ako žiť lepšie, čo robiť a čo nie.

(vpravo) interný lekár, gastroenterológ Peter Minárik hovorí o civilizačných chorobách a ich možnom eliminovaní vhodnou stravou

Odpovie aj na také otázky ako sú problémy s laktózou. Je veľmi chybné nejesť laktózové výrobky, ak s ňou nemáte problém.

NutriFit nie je zázračná skrinka. Nesľubuje schudnutie 20 kíl za pol roka. Sľubuje zlepšenie vášho života, ak dodržíte rady tohto programu.

Program NutriFit získajú všetci klienti Allianz – SP, ktorí si od 1. júla 2018 v rámci poistenia Šťastný Život, Flexi Život alebo investičných životných produktov uzatvoria poistenie kritických chorôb a splnia stanovené podmienky, ktoré sú uvedené vo verejnom prísľube pre NutriFit program na stránke www.allianzsp.sk.

Cena testu priamo u spoločnosti GenEplanet je v rozsahu 200 ÷ 400 EUR, v závislosti od veľkosti testu.

Na článku spolupracoval Ondrej Macko.

Prečítajte si aj:

Allianz – Slovenská poisťovňa hovorí, že na poisťovacom podvode tak ľahko nezarobíte

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.