Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Skupina Allianz poskytne 6 miliónov eur na pomoc a obnovu po zemetraseniach v Turecku a Sýrii, vrátane jedného milióna eur príspevkov svojich zamestnancov a agentov. „Záväzok Allianzu poskytnúť pomoc vo výške šiestich miliónov eur je prejavom solidarity s našimi kolegami a zákazníkmi, ako aj ich blízkymi, ktorí boli postihnutí zemetrasením v regióne. Tieto zdroje sú zároveň vyjadrením našej neochvejnej dôvery v schopnosť spoločností a jednotlivcov obnoviť sa a prosperovať aj po následkoch prírodnej katastrofy. Kolegovia z Allianzu v rámci celého sveta sú pripravení podporiť toto úsilie,“ uviedol šéf skupiny Allianz Oliver Bäte.

Jeden milión eur bol v spolupráci s Allianz Turecko použitý na okamžitú pomoc ľuďom priamo postihnutých krízou. Z toho sa pol milióna eur použilo v rámci prvej vlny pomoci na pátranie a záchranu, poskytnutie bývania, premiestňovanie a zabezpečenie ďalších potrebných zásob. V rámci skupiny Allianz bola spustená interná darcovská kampaň a spoločnosť sa zaviazala dorovnať dary zamestnancov až do výšky jedného milióna eur.

Samotné Allianz Turecko má viac ako 2000 zamestnancov. Program pomoci zamestnancom skupiny Allianz, ktorý aktívne podporuje zamestnancov v prípade vzniku katastrofy, je dostupný na celom svete 24 hodín denne. Allianz má už celé storočie silné historické väzby s Tureckom a jeho komunitami a robí všetko pre to, aby zaistila bezpečnosť a podporu jej zákazníkov a kolegov, ktorí sú priamo na mieste. „Sme v úzkom kontakte s celým našim ekosystémom, vrátane našich kolegov, s verejnými orgánmi, mimovládnymi organizáciami, samosprávami a lekárskymi združeniami. Spoločne prekonáme toto ťažké obdobie a staneme sa ešte silnejšími,“ dodal šéf Allianz Turecko Tolga Gurkan.

Značky: