Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Alza.sk, jednotka v predaji elektroniky, v spolupráci so spoločnosťou LEGO® predstaví zákazníkom na Slovensku jedinečný model Lamborghini Sian z kociek LEGO v reálnej mierke 1:1. Unikátna expozícia bude v átriu OC Nivy od 10. decembra 2023 do 4. januára 2024.

Model bude v nákupnom centre vystavený len pár týždňov potom, čo tu Alza.sk otvorila svoj prvý kamenný showroom so stavebnicami LEGO®. Ten funguje ako obchodno – predajná zóna s možnosťou okamžitého nákupu produktov.

„Otvorenie prvého LEGO® obchodu v showroome Alzy v OC Nivy v Bratislave je symbolom neobyčajnej spolupráce medzi našimi spoločnosťami. Prinášame inovatívny spôsob, ako diferencovať ponuku Alzy a poskytnúť zákazníkom jedinečný zážitok pri nákupe stavebníc LEGO. Máme obrovskú radosť, že práve pred našim showroomom si budú môcť zákazníci prezrieť model Lamborghini Sian v mierke 1:1,“ hovorí Martin Hadraba, divízny riaditeľ nákupu a predaja Alzy.

Pre spoločnosť LEGO® je blízky kontakt so zákazníkom jedným z kľúčových pilierov dlhodobej stratégie. Dostupnosť stavebníc a pozitívny zážitok z procesu nákupu vníma ako dôležitú súčasť misie, ktorá spočíva v inšpirovaní a rozvoji staviteľov zajtrajška, teda našich detí.

Alza a LEGO® Technic prinášajú do Bratislavy jedinečný model Lamborghini Sian 1:1. Vidieť ho môžete v obchodnom centre NivyZdroj: Alza
Alza a LEGO® Technic prinášajú do Bratislavy jedinečný model Lamborghini Sian 1:1. Vidieť ho môžete v obchodnom centre Nivy

„Vďaka spolupráci s Alza.sk vieme zákazníkom ponúknuť široký sortiment produktov priamo v showroome a tiež priniesť nezabudnuteľné zážitky, ako je táto expozícia modelu LEGO® Technic Lamborghini Sián v reálnej mierke 1:1. Tento jedinečný model auta je zostavený z viac ako 400 000 kociek LEGO® Technic. V továrni v Kladne v Českej Republike na ňom pracovali 8 660 hodín. Na vlastné oči ho môžu zákazníci na Slovensku vidieť vôbec po prvýkrát, konkrétne v obchodnom centre Nivy v Bratislave. Model je dôkazom toho, že s kockami LEGO sa dá postaviť čokoľvek a že stavanie nemá limity. O podobné expozície je celosvetovo vysoký záujem, o to viac nás teší, že máme možnosť prezentovať model na Slovensku v takom unikátnom období, akým sú Vianoce,“ komentuje Iva Ambrožová, riaditeľka marketingu spoločnosti LEGO v ČR a na Slovensku.

Alza.sk patrí medzi lídrov v predaji hračiek na Slovensku, hitom sú stavebnice LEGO®

Alza zákazníkom ponúka až 20-tisíc rôznych druhov hračiek, z ktorých je viac ako 16,5-tisíc k dispozícii ihneď skladom. S priemerným ročným predajom 2,6 milióna kusov hračiek naprieč trhmi, kde je Alza už aktívna, a viac ako 480-tisíc predanými kusmi hračiek na Slovensku sa Alza stala kľúčovým hráčom v tomto odvetví.

Stavebnice LEGO® sa v Alze radia k najpredávanejším produktom z kategórie hračiek a prekračujú 30 %-ný podiel. Tohtoročným hitom sa stala stavebnica 76421 LEGO® Harry Potter™ Domáci škriatok Dobby™ s viac ako 1 200 predanými kusmi. „Len za posledné dva roky kúpili zákazníci na Alza.sk viac ako 150-tisíc kusov stavebníc LEGO®, čo svedčí o vysokom dopyte a obľube tejto značky medzi zákazníkmi,“ dopĺňa Andrea Slaná, country manažérka Alza.sk.

Segment hračiek napreduje, je potrebné neustále rozširovanie sortimentu

„Na Alza.sk sa neustále snažíme vylepšovať kategóriu vzdelávacie a náučné hračky. Rozvoj detí podporujeme napríklad Montessori pomôckami, pričom zákazníkom ponúkame aj samostatnú kategóriu hračiek pre rozvoj zmyslov,“ vysvetľuje Hadraba.

Technológie majú stále väčší vplyv na odvetvie hračiek. Interaktívne plyšové hračky alebo hry prepojené s aplikáciou v mobilnom telefóne sú medzi deťmi obzvlášť populárne, pretože kombinujú zábavu s výučbou a stimulujú ich technické zručnosti.

Aj napriek narastajúcej popularite digitálnych hračiek si však tradičné hračky stále držia svoje miesto na trhu. „Existuje silný dopyt po klasických hračkách, ktoré podporujú fyzickú aktivitu, manipuláciu s predmetmi a rozvoj kreativity a fantázie. Pre nás v Alze je dôležité sledovať trendy a preferencie spotrebiteľov tak, aby sme našim zákazníkom ponúkli to, čo chcú. Najúspešnejšou kategóriou sú dlhodobo stavebnice LEGO®, uzatvára Hadraba.

Viac o sortimente hračiek na Alza.sk nájdete tu: Hračky pre chlapcov aj dievčatá.

Značky: