Mali by poskytovať dostatok výkonu, ale aj vyššie TDP.

Procesory sú zástupcami novej série H, ktorá je podobná rovnako pomenovanej série od InteluTieto procesory prichádzajú s označením AMD Ryzen 5 2600H a Ryzen 7 2800H. Ponúkajú 4 jadrá taktované na zaujímavé hodnoty a vyššie TDP (thermal design power). Oproti predchodcom zo série U bude vidieť aj mierny nárast v grafickom výkone, hlavne medzi modelmi 2700U a 2800H. Maximálne taktovacie frekvencie ostávajú pritom nezmenené.

Pre porovnanie, Ryzen 5 2500U a Ryzen 7 2700U sú v základe taktované na 2 GHz a 2.2 GHz, pričom obidva modely dosahujú maximálne hodnoty na úrovni 3.6 GHz a 3.8 GHz. Porovnateľné modely zo série H majú v prípade Ryzen 5 2600H a Ryzen 7 2800H oveľa vyššie základne hodnoty až na úrovni 3,2 GHz a 3,3 GHz. Následne maximálne frekvencie sú už rovnaké ako v prípade oboch procesorov série U.

Vyššie prahové hodnoty TDP, ktoré obidva tieto procesory vyžadujú – 45 W v porovnaní s iba 25 W pri predošlých modeloch – by mohli poskytnúť priestor pre prídavnú grafiku a pamäť, nehovoriac o upravovaní výkonu samotných procesorov.

Spoločnosť AMD zatiaľ ešte neupresnila, kedy by sa mali nové procesory v notebookoch objaviť. Už teraz je pritom zrejmé, že tieto notebooky budú o niečo väčšie, ako tie doterajšie s procesormi Ryzen.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Intel predstavuje ôsmu generáciu Core procesorov. Znovu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.