Google svoj mobilný operačný systém každou generáciou vylepšuje.

Tretia beta verzia operačného systému Android 14 ukazuje niekoľko nových funkcií, ktoré by si mohli nájsť cestu aj do finálneho vydania. Jedným z nich je rozšírená podpora stylusov, teda dotykových pier.

Poukazuje na to súbor špecifických nastavení, ktoré sa týkajú práve stylusu a je možné, že Google s dotykovým perom ako príslušenstvom ráta pre svoje tablety Pixel, prípadne dokonca aj pre budúci skladací tablet tejto značky.

Android 14 stylusZdroj: Mishaal Rahman/Twitter.com

Programátorský kód spomínanej beta verzie, ktorý preskúmal a na Twitteri zverejnil Mishaal Rahman, odhaľuje, že softvér bude schopný rozpoznať a nastaviť rôzne funkcie pre rozličné tlačidlá na styluse. Je tam kódový riadok napríklad pre primárne tlačidlo, teda to, ktoré je najbližšie k hrotu, ale aj pre prípadné tri ďalšie.

Napríklad zadné či vrchné tlačidlo má slúžiť na spustenie poznámkovej aplikácie. Tú si používateľ môže vybrať sám, podľa toho ktorá mu vyhovuje. Nastavenia tiež umožnia používateľovi tiež zvoliť, aby systém prípadne ignoroval stlačenia tlačidiel stylusu.

Ako sme informovali v nedávnom článku, budúci mesiac bude vydaná posledná beta verzia Androidu 14. Následne v auguste by sme sa mohli dočkať tej finálnej.

Zdroj: Twitter.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.