Systém dostáva novú funkciu šetriča batérie.

Google pred pár dňami vydal ďalšiu beta verziu pripravovaného systému Android 14. Systém sa práve jej vydaním dostal do tzv. Platform stability, čo znamená, že už aj vývojári tretích strán môžu začať vyvíjať aplikácie pre Android 14. Pred finálnym vydaním sa však na internete objavila nová správa, ktorá odhaľuje ďalšiu zaujímavú funkciu systému Android 14. Tentokrát sa zameriava na šetrenie batérie.

Portál RMUpdate informuje, že Android 14 prichádza s ďalšou funkciou šetriča batérie (zatiaľ iba) pre telefóny Pixel. Novinka je tak dostupná od verzie systému Android 14 Beta 3 a prináša ďalšiu možnosť na predĺženie výdrže batérie tým, že stlmí príliš jasné farby svetlého pozadia.

Pri tapete to však nekončí. Pokiaľ sa funkcia aktivuje, tak jas sa zníži aj pri ikonách a widgetoch. Tie sa okrem zníženia jasu prepnú do tmavého režimu. Zdroj v tejto súvislosti uvádza, že prepínanie nového efektu stlmenia tapety v systéme Android 14 beta 3 sa pri aktivovanom režime šetriča batérie deje automaticky a nevyžaduje, aby používateľ nejakým spôsobom zasahoval do nastavení. 

Šetrenie batérie v Android 14Zdroj: RMUpdate
Šetrenie batérie v Android 14

V tomto momente je ťažké odhadnúť, že čo sa deje na pozadí, avšak aj zníženie príliš jasných farieb tapiet, widgetov alebo ikon, určite dokáže nejaké to percento batérie ušetriť. Predpokladáme, že táto funkcia nebude exkluzívne dostupná iba pre telefóny Google Pixel a s vydaním finálnej verzie Androidu 14 bude dostupná aj pre ďalšie značky.

Pokým Google o pár týždňov nevydá finálnu verziu Androidu 14, tak dovtedy si môžete pozrieť predpokladané modely telefónov od Samsungu a Xiaomi, ktoré dostanú nový Android 14 vrátane vylepšených verzií ich používateľského rozhrania.

Budúci mesiac bude vydaná posledná beta verzia a následne finálna verzia. Predpokladá sa, že tá bude vydaná niekedy v auguste.

Zdroj: RMUpdate

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.