Napriek problémom v Európe Oppo plánuje dodať nový Android na minimálne 11 zariadení.

Android 14 je zatiaľ ešte vo fáze betatestovania, ale už nepotrvá dlho, kým bude predstavená jeho finálna verzia. Jednotliví výrobcovia preto už oznamujú, ktoré ich telefóny dostanú túto najnovšiu verziu operačného systému.

Je medzi nimi aj Oppo, ktoré v Európe prechádza problémovým obdobím a pre patentové spory nemôže predávať svoje telefóny v Nemecku a rovnaký zákaz ju možno čaká aj vo Francúzsku. Hovorilo sa dokonca o možnosti, že sa z Európy úplne stiahne, ale k potvrdeniu týchto fám zatiaľ nedošlo.

V každom prípade to výrobcovi nebráni v tom, aby svoje existujúce telefóny podporoval a pripravoval pre ne nový softvér. Čo sa týka Androidu 14, ten by sa mal dostať na slušný rad zariadení, ktoré sa predávajú v Európe. Ich zoznam pre holandský portál DroidApp.nl potvrdil priamo zástupca spoločnosti Oppo Benelux a informoval o ňom okrem iných web AndroidPolice.com.

Ide konkrétne o telefóny Oppo A98, A78, A77, A57, Reno 8, Reno 8 Pro, Reno 8T, Reno 7, Find X5, Find X5 Pro a Find X3. Zatiaľ však nie je jasné, kedy týchto 11 modelov strednej a vyššej triedy dostane aktualizáciu. Záleží to aj od uvedenia stabilnej verzie Androidu 14 Googlom, ale Oppo by to u prvých modelov malo stihnúť do konca aktuálneho roka a u zvyšku na začiatku roka 2024.

V zoznametrochu prekvapujúco chýba skladací telefón Oppo Find N2 Flip, ktorý je tiež je dostupný na niektorých európskych trhoch. Keďže bol predstavený nedávno, v decembri 2022, je prakticky isté, že Androidu 14 sa dočká aj on. Svedčí o tom aj tlačová správa spoločnosti Oppo z polovice mája 2023, keď informovala o tom, že táto skladačka dostane prvú betaverziu Androidu 14 ako jeden z úplne prvých telefónov.

Zdroj: DroidApp.nl, AndroidPolice.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.