Súčasťou aktualizácie je aj celkom nové rozhranie One UI 6.

Google sa tento rok s vydaním novej verzie systému Android mierne omeškal, avšak to nemá vplyv na plány ďalších spoločností, ktorých beta program beží na plné obrátky. Jednou z týchto spoločností je aj Samsung, pričom už dlho je známe, že práve táto kórejská spoločnosť je v oblasti Android aktualizácií bezkonkurenčne najaktívnejšia. Hoci aj Xiaomi v oblasti aktualizácií naberá na sile, tak Samsung sa chce posunúť ešte ďalej.

Android 14 bol vydaný 4. októbra počas predstavenia telefónov série Pixel 8 a hodiniek Pixel Watch 2. Hoci Beta program na Android 14 spustili už viacerí výrobcovia, tak v týchto dňoch je najviac počuť práve o Samsungu. Keďže Samsung na systéme Androide 14 / One UI 6 pracuje už niekoľko mesiacov, tak vydanie stabilnej verzie je doslova na spadnutie.

Spoločnosť Samsung tento rok beta program otvorila v polovici augusta. Práve vtedy začala intenzívne testovať nový operačný systém vrátane vlastnej používateľskej nadstavby One UI 6, ktorá by mala pre Galaxy telefóny zabezpečiť ešte väčšiu plynulosť ako doterajšie verzie. Jej súčasťou bude aj nový dizajn ponuky rýchleho nastavenia a viaceré užitočné zmeny a vylepšenia. Beta program pre smartfóny Samsung Galaxy sa dokonca každým dňom rozširuje do nových regiónov a do čoraz väčšieho počtu zariadení.

Samsung Galaxy S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Telefóny série Galaxy S23 budú na nový Android aktualizované ako prvé

Keďže uvedenie systému Android 13 s One UI prebehlo 24. októbra 2022, tak je možné, že Samsung celkom nový Android 14 vydá už v najbližších dňoch. Na internete sa dokonca objavila aj testovacia stabilná zostava One UI 6 pre sériu Galaxy S23, čo znamená, že Samsung skutočne už iba dolaďuje posledné detaily pred jej oficiálnym vydaním.

To, či aj vaše Galaxy zariadenie obdrží nový Android 14, môžete skontrolovať v článku nižšie.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.