Android 5.1.1 pre telefóny Samsung GALAXY S a S6 Edge je vonku.

Vlajkové lode od Samsungu už majú dostupný update na najnovšiu verziu Androidového systému a to priamo cez OTA alebo softvér Samsung Kies.

Treba dodať, že Samsung v tomto smere zareagoval ako jeden z prvých, hoci čerstvejšiu integráciu nového systému priniesol už LG G Flex 2. A to priamo po rozbalení zo škatule.

Zatiaľ budú aktualizácie uvoľnené v USA pre zákazníkov T-Mobile, prirodzene tiež pre majiteľov zariadení Nexus.

foto2_nowat

Aktualizačný balík je pripravený pre modely SM-G925T a SM-G920T a prináša niekoľko opráv a vylepšení, okrem iného aj v oblasti výkonu. Novinky sú priamou reakciou na želania zákazníkov. Samsung zapracoval a využil spätnú väzbu. Je celkom prirodzené, že vlajkové lode prichádzajú na rad ako prvé.

Jedno z vylepšení je v ovládaní expozícii. Stačí zvoliť miesto zaostrenia, typicky napríklad tmavú plochu a potom gestom na displeji upraviť expozíciu snímky. Pribudli rôzne paralaxové tapety aj možnosť odstrániť tlačidlá S Finder a Quick Connect z oznamovacej oblasti.

Zvesti hovoria o tom, že ďalšie zariadenie bude GALAXY Note 4, ktoré by malo mať aktualizáciu dostupnú na konci júla. Žiadne oficiálne správy nehovoria nič o ďalšej aktualizácii zariadení A-čkovej série alebo ostatných, ktoré nepatria do najvyššieho segmentu.

Zdroj: GSM Arena

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.