Funkciu rozhodne vítame.

Android Auto čoskoro umožní zmeniť tapetu na ploche a tak prispôsobiť rozhranie aplikácie. Android Auto od svojho uvedenia na trh nedávalo príliš veľa možností na personalizáciu. Zdá sa, že sa to čoskoro zmení, pretože to naznačuje nová aktualizácia aplikácie. Používatelia si už čoskoro budú môcť vybrať z ponuky tapiet a posunúť tak domovskú obrazovku na novú úroveň.

V aplikácii Android Auto vo verzii 5.8 je momentálne skrytý výber nových tapiet, ktoré môžu nahradiť predvolenú možnosť. Ponuka je pritom pomerne obmedzená.

Nie je zatiaľ jasné, či Google plánuje povoliť používateľom aj výber tapiet z vlastnej knižnice fotografií. Nateraz to však vyzerá, že Android Auto používateľov zatiaľ obmedzí iba na preddefinovaný výber. V tomto ohľade ide pravdepodobne aj o bezpečnosť, aby predom schválené tapety boli vizuálne neutrálne a nerušili vodiča pri šoférovaní. 

Dostupnosť tapiet nie je známa. Pokiaľ však chcete vyskúšať najnovšiu verziu Android Auto 5.8, použite tento link, ktorý vás presmeruje na stránky APK mirror.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Google Fotky čakajú zmeny: Bezplatné a neobmedzené nahrávanie fotografií končí

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.