Ponuka aplikácií na platforme sa čoskoro rozšíri.

Google pred pár dňami vydal novú verziu Android Auto 13.0. Ak ste očakávali, že táto verzia prinesie väčšie zmeny, než 12.X, tak ste mohli zostať sklamaní. Ani táto verzia totižto neprináša žiadne viditeľné zmeny pre používateľov, ale Google aj naďalej pokračuje v prácach na pozadí. Pracuje napríklad na integrácii funkcie “Car Media”, ktorá bude integrovať ovládanie AM/FM rádia a lokálne uložených médií do platformy. To zároveň znamená, že funkcia zatiaľ nie je aktívna v tejto verzii, ale Google na nej intenzívne pracuje.

Pred približne mesiacom sa prevalila kauza, v ktorej Google figuroval na strane obvineného. Spoločnosť sa dostala pod tlak kvôli obmedzeniam, ktoré uplatňuje na dizajn aplikácií pre Android Auto. Tieto obmedzenia vyvolali obavy, že by mohli porušovať pravidlá hospodárskej súťaže v EÚ, čím by Google znižoval vplyv konkurenčného prostredia.

AAWireless pre Android AutoZdroj: AAWireless
AAWireless pre Android Auto

Google sa aktuálne otvára svetu, a do platformy Android Auto umožní vstúpiť ďalším aplikáciám na telefonovanie. Portál 9to5google informoval, že Android Auto pripravuje podporu pre viac aplikácií tretích strán s týmto zameraním. V súčasnosti je možné na tento účel používať iba predvolenú aplikáciu, ale to sa môže s prechodom na verziu Android Auto 13.0 čoskoro zmeniť.

Hovory je momentálne možné prijímať aj cez aplikácie ako WhatsApp, ale nie je ich možné uskutočňovať. S prechodom na novú verziu systému Android Auto sa spomína podpora “externého vytáčania” a nové funkcie ako “allow list” a „kill switch„. Ako to však býva zvykom, Google si pravdepodobne vyberie iba niekoľko aplikácií tretích strán na uskutočňovanie hovorov, ktorým umožniť vstup do systému Android Auto. 

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.