Nepotrebných ikoniek ubudne. 

Jednou z nevýhod operačného systému Android je množstvo predinštalovaných aplikácií, ktorými nás zásobuje Google aj výrobcovia telefónov. Portál Android Central však priniesol pozitívnu správu o zmene požiadaviek zo strany Googlu. To znamená, že keď si v blízkej budúcnosti kúpite nový telefón, nenájdete v ňom aplikácie ako Google+, Hry Google, Knihy Google alebo Kiosk Google. Tieto aplikácie si budete môcť dodatočne nainštalovať, ale ak ich nechcete, nebudú vám zaberať zbytočné miesto v telefóne.

Správa určite poteší všetkých používateľov Androidu. Zatiaľ nie je známe, odkedy sa zmena prejaví a či bude možné odinštalovať aplikácie z už existujúcich telefónov, ktoré to momentálne neumožňujú. Predpokladáme však, že aktualizácia by to mohla zabezpečiť.

Dodajme, že svoj prístup k predinštalovaným aplikáciám nedávno zmenil aj Samsung. Ten síce ponúka aplikácie s exkluzívnymi výhodami, ale je na používateľovi, či si ich nainštaluje alebo nie. Samsung takisto umožnil deaktivovať niektoré zo systémových aplikácií.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit