K tomuto účelu bude možné použiť aj mobilný telefón s Androidom.

Používatelia Android TV môžu už pomerne dlhý čas využívať možnosť inštalovania aplikácií priamo z prehliadača počítača. Používanie Obchodu Play v tomto režime nie je najpohodlnejšie, alebo minimálne tak pohodlné, aké by ponúkala jednoduchá a rýchla inštalácia priamo zo smartfónu. 

Toto tvrdenie je založené aj na fakte, na základe ktorého je jasné, že používatelia navštevujú Obchod Play oveľa častejšie zo svojho smartfónu ako z počítača. To im aj umožňuje rýchlejšie reagovať na ponuky, pokiaľ ich nejaká aplikácia v Obchode Play zaujala a chceli by ste si ju ihneď nainštalovať do Android TV. Čoskoro tak spravia jednoducho priamo zo svojho telefónu.

Android TV Obchod PlayZdroj: 9to5Google

Novinka nie je síce spoločnosťou Google oficiálne oznámená, ale zo snímok obrazovky zisťujeme, že v ponuke Obchodu Play sa začala zobrazovať nová ponuka, ktorá umožňuje inštalovanie aplikácií z Android telefónu priamo na Android TV. Podmienkou používania tejto možnosti je prihlásenie sa do rovnakého Google konta v obidvoch zariadeniach.

Na základe dostupných informácií sa zdá, že funkcia sa iba teraz začína rozširovať a testovať. Aj preto môže trvať niekoľko týždňov, pokým sa dostane ku všetkým používateľom Android TV.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.