Členovia z XDA získali viaceré zaujímavé informácie o pripravovanom streamovacom zariadení spoločnosti Google. 

Vďaka analýze kódu z predbežného firmvéru teraz vieme, čo môžeme od nového zariadenia Chromecast / Android TV očakávať z hľadiska hardvéru a funkcií. Zariadenie bude poháňať čipová sada Amlogic S905X2 s 2 GB RAM. Bude podporovať 4K streamovanie rýchlosťou 60 fps. Na zozname podporovaných funkcií samozrejme nájdeme aj štandardy HDR a Dolby Vision.

Ďalšie zaujímavé vlastnosti Android TV boli objavené aj v systémovej aplikácii „SabrinaService“. V tejto aplikácii sú odkazy na „ALLM“, čo znamená „Auto Low Latency Mode“ (Automatický režim s nízkou latenciou). Je to vlastnosť HDMI 2.1, ktorá umožňuje zariadeniu vysielať signál do pripojeného televízora, aby zakázala všetky funkcie dodatočného spracovania, ktoré môžu zvýšiť latenciu zobrazenia videa.

Veľa výrobcov zaradí „herný režim“ s nízkou latenciou do svojich televízorov a až následne ho dokáže zariadenie Sabrina pomocou „ALLM“ automaticky spravovať. Podpora môže súvisieť s platformou Google Stadia, aby sa zlepšil herný zážitok na maximum a zachovala sa vysoká plynulosť prenosu.

Na diaľkovom ovládači je navyše k dispozícii tlačidlo „obľúbené“, ktoré je programovateľné a jedným stlačením používateľa presmeruje na obľúbenú streamovaciu službu.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Prečo Windows na trhu dominuje a skutočne na macOS netreba antivírus? A čo vlastne Linux? (18. diel)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.