Nejde však o natívnu podporu, tú má skutočne iba iPhone X, ale ak by Apple chcel, tak by to mohli podporovať viaceré, resp. aj staršie zariadenia

Ak by to však natívne podporovali aj staršie zariadenia, bol by to ďalší mínus z položky – zaujímavosti a novinky iPhonu X. Použiteľnosť symbolov Animoji je z časti viazaná na hardvér zariadenia, teda TrueDepth kameru, ale mimiku tváre dokáže rozpoznať aj obyčajná predná kamera. Na podobnom princípe pracuje viacero aplikácií, ktoré premenia vašu tvár, s prepáčením, na citlivé hovienko alebo vysmiateho mimozemšťana. To znamená, že symboly Animoji sú dostupné aj pre staršie iPhony, ale iba vo forme bezplatnej aplikácie z AppStore.

Predstavenie Animoji pre iPhone X (10)

Samozrejme, natívne Animoji na iPhone X fungujú o niečo lepšie, resp. precíznejšie sledujú a napodobňujú vašu tvár a môžete ich do správ integrovať viacerými spôsobmi. Aplikácia – SUPERMOJI – the Emoji App – od vývojárov z DeepAR je miestami nepresnejšia, ale svoju úlohu plní pomerne dobre. Reakcie ma zmenu mimiky tváre sú priemerné, ale na občasné použitie v správach (iMessage) alebo pre zábavu je táto aplikácia dobrou náhradou, pričom nemusíte nutne vlastniť iPhone X.

Samotná aplikácia ponúka 6 animácií  – panda, hovienko, mačka, mimozemšťan, pes a sliepka. Okrem toho si môžete vybrať aj farebné pozadie alebo efekty na pozadí, ako napr. dážď, sneženie, dúha a pod. Poslednou možnosťou sú efekty po otvorení úst, ako oheň alebo srdcia. Tieto možnosti dobre poznáme aj z rôznych iných aplikácií, resp. sociálnych sietí.

Na vytvorenie animácie alebo videa stačí stlačiť spúšť fotoaparátu, pričom si môže vybrať, ktorá kamera vás bude snímať (predná/zadná). Následne môžete Animoji zdieľať alebo uložiť do galérie fotografií. Výhodou tejto aplikácie je automatická integrácia do správ, kde môžete okamžite Animoji vytvárať a odosielať vašim priateľom

Aplikáciu SUPERMOJI – the Emoji App stiahnete kliknutím na odkaz nižšie

Google Play

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE