Ak doma riešite situáciu s príjmom bezplatného televízneho DVB-T signálu, otestovali sme dve antény značky Thomson, ktoré vyriešia vašu situáciu, za veľmi priaznivú cenu.

Thomson ANT1639 (na obrázku vľavo) je aktívna izbová anténa Sculpture, ktorá zaujme svojim tvarom a unikátnym dizajnom. Svojim prevedením pôsobí skôr ako interiérový doplnok a môžete ju mať vkusne nainštalovanú priamo na televíznej skrinke. Inštalácia je možná aj na stenu, alebo so stojančekom ako samostatne stojaci prvok.

Zo zariadenia je vyvedený jeden anténny kábel, ktorý sa napája do zosilňovača signálu. Ten musí byť poháňaný napätím, vďaka priloženému USB káblu. USB kábel stačí pripojiť priamo do USB zásuvky v televízore, alebo set-top boxe. Anténa zachytáva digitálny televízny signál v  (DVB-T/T2) a tiež  rozhlasový signál (DAB/DAB+) a vďaka kombinácii zosilňovača a veľkosti antény dosahuje kvalitný zisk signálu, bez vplyvu mobilných signálov.

Cena: 29,90 EUR

Thomson ANT1639Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Thomson ANT1639

Thomson ANT1539 (na obrázku vpravo) je izbová anténa s minimalistickým dizajnom a veľmi jednoduchou montážou. Jej textilný jej dodáva príjemný vzhľad interiérového doplnku. Anténu pripojíte do set-top boxu, alebo priamo do inteligentného televízora s DVB-T tunerom. Zo zariadenia vedie okrem anténneho kábla, aj napájací kábel s koncovkou USB, ktorý je súčasťou dodávky. Ten stačí pripojiť do zariadenia a tiež priamo k televízoru. Anténa zachytáva signál (DVB-T/T2) a aj rozhlasový signál (DAB/DAB+), pričom dokáže účinne odfiltrovať rušenie mobilnými sieťami. Balenie obsahuje aj montážnu súpravu na stenu a plastový stojanček, pre samostatnú inštaláciu na polici.

Cena: 20,90 EUR

Zapožičal: HAMA Slovakia

Thomson ANT1539Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT.sk
Thomson ANT1539

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.